

Veseli aunazirņi no Sattva Foods ir barojošs, dabīgs augu izcelsmes olbaltumvielu avots.
Tā daudzpusība padara to ideāli piemērotu gan tradicionālajai lietuviešu virtuvei, gan ajūrvēdas ēdieniem.
Ieteicams veģetāriešiem, vegāniem, sporta entuziastiem un ikvienam, kas meklē dabīgas olbaltumvielu alternatīvas.
Cūku zirņi (pazīstami arī kā garbanzo) ir viena no populārākajām pākšaugu kultūrām visā pasaulē. Veseli aunazirņi saglabā vairāk šķiedrvielu un minerālvielu, tāpēc tie ir uzturvērtīgāki nekā šķeltie. Tie ir lieliski piemēroti ajūrvēdas "dal" sautējumiem, kā arī zupām un salātiem.
🌿 Ieguvumi:
-
Augsts olbaltumvielu saturs - lieliska izvēle veģetāriešiem un vegāniem
-
Augsts šķiedrvielu saturs - veicina zarnu darbību un ilgstošu sāta sajūtu
-
Sirdij veselīgas minerālvielas - kālijs, magnijs, dzelzs
-
Nesatur lipekli - droša izvēle tiem, kas jutīgi pret lipekli
-
Var palīdzēt uzturēt stabilu cukura līmeni asinīs - zema glikēmiskā indeksa dēļ
🍲 Idejas par lietošanu:
-
Klasisks aunazirņu sautējums
-
Gatavojot humusu (pēc mērcēšanas un vārīšanas)
-
Salātu vai dārzeņu zupu bagātināšanai
-
Pievieno kitchari vai līdzsvarojošiem dosa ēdieniem
🧘♂️ Ajūrvēdas pieeja:
Ājurvēdā tiek uzskatīts, ka aunazirņi ir viegli izžūstoši, tāpēc tos iesaka lietot Kapha un Pitta konstitūcijām. Vata došai ieteicams pievienot sildošas garšvielas (ingveru, ķimenes, asafoetidu) un taukus, lai veicinātu gremošanu.
Uzturvielas | Daudzums |
---|---|
Enerģētiskā vērtība | ~336 kcal / 1405 kJ |
Tauki | 5,0 g |
- no tiem piesātinātās taukskābes | 0,6 g |
Ogļhidrāti | 44,0 g |
- no tiem cukuri | 3,0 g |
Šķiedrvielas | 17,0 g |
Olbaltumvielas | 20,0 g |
Sāls | 0,01 g |
❓ Biežāk uzdotie jautājumi (FAQ):
1. Vai ir nepieciešams mērcēt veselus aunazirņus?
Jā, pirms gatavošanas ir nepieciešams mērcēt 8-12 stundas, lai veicinātu gremošanu un saīsinātu gatavošanas laiku.
2. Kādair atšķirība starp veseliem un šķeltiem aunazirņiem?
Veseliaunazirņi saglabā vairāk šķiedrvielu, tos gatavo ilgāk, bet tie ir sātīgāki.
3. Vai to var izmantot bērnu uzturā?
Jā, pareizi pagatavoti aunazirņi ir piemēroti arī bērniem kā augu izcelsmes olbaltumvielu avots.
4. Vai tas ir bioloģisks?
Jā, Sattva Foods produkti tiek atlasīti saskaņā ar augstiem tīrības un kvalitātes standartiem.
- Jaunums