Chana dal ir jauns, šķelts un lobīts aunazirņu graudaugu pupiņu sīpols. Tā izskatās un garšo kā mazi saldas kukurūzas graudiņi un ir viena no populārākajām sastāvdaļām indiešu virtuvē. Tā ir piemērota zupām, mērcēm, salātiem un dažādiem indiešu ēdieniem
Chana dal satur daudz šķiedrvielu un ir lielisks veselīgu olbaltumvielu ar zemu tauku saturu avots. Tāpēc tā ir lieliska izvēle cilvēkiem, kuri ierobežo ogļhidrātu patēriņu, ievēro diabēta diētu vai kuriem patīk veģetārie olbaltumvielu avoti.
Chana dal ir jauna, šķelta un lobīta aunazirne. Pēc izskata un garšas tā atgādina mazus kukurūzas graudiņus, un tā ir viena no populārākajām sastāvdaļām indiešu virtuvē. Tā ir piemērota zupām, mērcēm, salātiem un dažādiem indiešu ēdieniem.
Ieteicamais patēriņš:
Nomērcējiet aunazirņus 2 stundas vai uz nakti. Tad izmērcētos aunazirņus rūpīgi noskalojiet zem tekoša ūdens, ievietojiet katlā un aplejiet ar lielu daudzumu ūdens. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un lēni vāra apmēram 20-30 minūtes.
Sastāvdaļas: sadalīti aunazirņi chana dal.
Iepakots vidē, kurā tiek iepakoti rieksti, lipekli saturoši produkti, sezama sēklas, kvieši, soja un sinepes.
Uzturvērtība (100 g): enerģētiskā vērtība: 1522 kJ / 364 kcal; tauki: 6 g, no tiem piesātinātās taukskābes: 0,06 g; ogļhidrāti: 61 g, no tiem cukuri: 11 g; olbaltumvielas: 19 g; sāls: 0 g; šķiedrvielas: 17 g
Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāt istabas temperatūrā neatvērtā veidā. Pēc atvēršanas uzglabāt cieši noslēgtā traukā sausā vietā, pasargātā no saules gaismas.
Neto daudzums: 500 g
Derīguma termiņš: skatīt iepakojumu
Izcelsme: Indija