Moong Dal ir Mung pupiņas, salauztas un mizotas. Mung Dal ir Indijas, Āzijas un ājurvēdas virtuves klasika, ko ir viegli pagatavot: nepieciešams tikai nedaudz laika, lai tas kļūtu mīksts.
Mung Dal izcilā aromātiskā garša lieliski sader ar klasisko garšvielu ēsmu un basmati rīsiem.
Ājurvēdas zinātnē Mung Dal augstu vērtē tā augstā proteīna satura dēļ. Mung Dal ir arī ļoti viegli sagremojams.
Moong Dal ir Mung pupiņas, salauztas un mizotas. Moong Dal ir Indijas, Āzijas un ājurvēdas virtuves klasika, un to ir viegli pagatavot: nepieciešams tikai nedaudz laika, lai tas kļūtu mīksts.
Indijas Moong daļa ir maza, dzeltena iegarena pupiņa. Tiem ir maiga garša un tie ir visvieglāk sagremojamie pākšaugi, tāpēc ieteicami kā olbaltumvielu avots īpaši veģetāriešiem vai tiem, kas ēd maz gaļas. Piemērots gatavošanai ar tradicionālajiem masalas garšvielu maisījumiem un basmati rīsiem.
No tiem gatavo biezas zupas, Kichari (rīsus un tīrītus šķeltos pākšaugus).
Ar "Dalas" lietuviešu valodā varētu saprast biezu zirni, lēcu vai pupiņu, proti, kaltētu pākšaugu sautējumu jeb "dalo" (sauktu to pašu vārdu) ar garšvielām, dārzeņiem un citām garšvielām. Dalas ir lielisks augu olbaltumvielu, dzelzs un B vitamīnu avots, piesātināts, garšīgs un viegli uzņemams ēdiens. Labi pagatavota “porcija” nekad neizraisīs gremošanas traucējumus vai vēdera uzpūšanos. To novērst palīdz pareizi izvēlētas garšvielas un pākšaugi, kas vārīti ilgi un līdz tie pilnībā nokrīt. Ilgstoši vārot pākšaugus, tiek nojauktas garās, grūti sagremojamas polisaharīdu ķēdes, padarot "daļas" par viegli sagremojamu un pilnvērtīgu pārtiku. "Mung-dal", lietuviski tās ir starojošās pupiņas, sauktas arī par mung pupiņām. Tas ir lielisks garšīgs un barojošs pākšaugs, viegli sagremojams, ātri ielejams, maiga garša, piešķirot ēdienam krēmīgu konsistenci.
Sastāvdaļas:
Dzeltenās mung pupiņas, salauztas un nomizotas, mazgātas.
Informācija par alerģiju:
Var saturēt zemesriekstu, riekstu, sezama, sojas, glutēna, laktozes un sinepju pēdas
Sagatavošana/lietošana:
Pirms dzeltenā Moong Dall gatavošanas labi noskalojiet un iemērciet uz nakti (vismaz 2-3 stundas). Tad gatavošanas laiks ir apmēram 20-30 minūtes.
Uzturvērtības informācija uz 100 g:
Enerģija: 1264 kJ / 297 kcal
Tauki: 1,9 g
no tiem piesātinātās taukskābes: 0,08 g
Ogļhidrāti: 46 g
no tiem cukurs: 1,5 g
Olbaltumvielas: 24,0 g
Sāls: 0,0 g
Šķiedras: 14,2 g
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā un vēsā vietā. Pēc produkta atvēršanas iesakām ieliet to noslēgtā traukā.
Izcelsme: lauksaimniecība ārpus ES (Indija)
Ražotājs: Bombay Bazaar, Polija