Asafoetida ir vietējā Pakistānas auga sveķi, kas satur disulfīdus un foetīdus, un tiem vajadzētu būt daļai no katras virtuves garšvielu plaukta. To parasti apvieno ar ingveru, kardamonu un akmens sāli, un tas ir pulvera vai pastas veidā. To izmanto arī kā sīpolu un ķiploku aizstājēju (vai garšīgu piedevu).
Asafoetida ir spēcīga, ķiplokiem līdzīga smarža. Tāpēc Asafoetida ieteicams lietot nelielos daudzumos un uzglabāt hermētiskā traukā. Lietojot ar mēru, tas piešķir eksotiskiem ēdieniem īpašu garšu. Atšķirībā no ķiplokiem asafoetida neiedarbojas tamasiski (negatīvi) uz maņām un prātu. Saskaņā ar ājurvēdu, tas stiprina gremošanas uguni Agni un nomierina Vata (gaisa/ētera elementu).
Asafoetida ir ideāli piemērota Indijas un Āzijas virtuves karija un Dal ēdieniem. Pievienotā mātīte lieliski papildina garšu.
Indijā asafetida tiek izmantota ļoti plaši. Tā ir būtiska pārtikas sastāvdaļa, un ar to vienmēr ir jāgatavo grūti sagremojami ēdieni, piemēram, pākšaugi vai kartupeļi. Asafetīdas garša ir pikanta un asa, tā palielina apetīti, aizdedzina gremošanas uguni, tonizē, asafetīda lietošana pārtikā novērš gāzu uzkrāšanos zarnās - meteorisms, kā arī atvieglo pārtikas gremošanu.
Ājurvēda asafetīdām piedēvē spēcīgākās pretmikrobu un baktericīdās īpašības.
Sastāvs: organiskā asafetida (30%), organiskā mātīte (70%).
Visas sastāvdaļas nāk no sertificētām bioloģiskām saimniecībām.
Iepakots vidē, kas satur glutēnu saturošus produktus, riekstus.
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt neatvērtu istabas temperatūrā. Pēc atvēršanas uzglabāt cieši noslēgtā iepakojumā, sausā vietā, prom no saules gaismas.
Izcelsmes valsts: ārpus ES
Neto daudzums : 100 g
Labākais pirms: skatieties uz iepakojuma
Ražotājs: Cosmoveda, Vācija