Urid dal chilka pupiņas ir ļoti viegli sagremojamas un piemērotas visai ģimenei - gan bērniem, gan senioriem.
"Urid Dal" jeb "Ulutham Paruppu" ir sadalītas un nomizotas melnās lēcas.
Tā ir plaši izplatīta un populāra pākšauga, ko plaši izmanto visā Indijā, lai gatavotu dals, krais vai zupas.
Urid dal kopā ar rīsiem izmanto, lai pagatavotu kraukšķīgas pankūku dosas dienvidu Indijā.
"Urid Chilka Dal" ir šķeltas Urid pupiņas ar krēmīgi baltu iekšpusi un neskartu dabiski melnu čaumalu. Tā vārās ātrāk nekā visi citi Urid dal. Kad tā ir mīkstāka, tā sabiezē, veidojot gardu, biezu mērci. Indijā lobītais dals parasti tiek uzskatīts par uzturvērtīgāku, un melnais Urid dals ir bagāts ar olbaltumvielām un dzelzi, tāpēc tas ir lielisks enerģijas avots veģetārajā uzturā.
Urid lēcas tiek uzskatītas par garšīgām un ļoti veselīgām, jo tajās ir daudz šķiedrvielu un svarīgu olbaltumvielu. Lēcas ir gaišas, bālgani baltas krāsas, un Indijā un Pakistānā tās bieži izmanto sautējumu vai dārzeņu ēdienu pagatavošanai. Uridiskās lēcas ir laba alternatīva kartupeļiem, rīsiem vai maizei, un to augstais šķiedrvielu saturs padara tās par ilgstoši sātīgu un sātīgu ēdienu.
Uzturvērtība 100 g:
Enerģētiskā vērtība: 1325Kj / 350Kcal
Tauki - 1 g
Ogļhidrāti - 63 g, no tiem cukurs - 7 g
Šķiedrvielas - 16g
Sāls - 1g
Sastāvs: 100% Urīda pupiņas
Uzglabāšana: uzglabāt hermētiskā traukā vēsā un sausā vietā.