Brūnās sinepju sēklas plaši izmanto kā garšvielu, īpaši Indijā, un tām ir pikanta garša.
Gatavošanas laikā to siltums ātri izzūd, tāpēc tās jāpievieno tikai gatavošanas beigās.
Indijā sēklas pirms lietošanas sausā veidā grauzdē, kas tām piešķir unikālu riekstu garšu.
Tās ir īpaši iecienītas daudzu dārzeņu ēdienu rafinēšanai.
Brūno sinepju sēklas sastāv no mazām apaļām sinepju auga sēkliņām, kurām ir pikanta un riekstu garša. Sēklu spēcīgo garšu izceļ malšanas process. Sinepes ir ideāli piemērotas visu veidu ēdienu pagatavošanai. Indijā un Pakistānā sinepes bieži pievieno ēdieniem, lai tie būtu vieglāk sagremojami. TRS Brūnās sinepju sēklas var izmantot, lai aromatizētu dal ēdienus (pākšaugu ēdienus), rīsu un gaļas ēdienus, kartupeļu un zirņu karija ēdienus. Sinepes ļoti labi sader arī ar jūras veltēm, zivīm un mājputnu gaļu.
Brūnās sinepju sēklas galvenokārt izmanto, lai pasniegtu garšvielas un dārzeņus, un tām ir pikanta garša. Tās ir Indijas marinēto dārzeņu eļļā galvenā sastāvdaļa.
Melnās sinepes spēcīgi stimulē kuņģa skābju izdalīšanos, tāpēc jāievēro devas, lai izvairītos no nieru bojāšanas.
Uzturvērtība 100 g:
Enerģija / kalorijas: 2125kJ / 508kcal
Tauki: 36 g, no tiem piesātinātie tauki: 2 g
Ogļhidrāti: 28g, no tiem cukuri: 2g
Šķiedrvielas: 12 g
Olbaltumvielas: 26 g
Sāls: 0,013 g
Pikantās sēklas ir noderīgas arī ārstnieciskos iesaiņojumos un piedevās, taču ar tām nevajadzētu pārspīlēt. Siltie apviļņi var izraisīt ādas bojājumus un pūslīšu veidošanos, ja saskare ar ādu ir pārāk ilga. Sinepes spēcīgi stimulē asinsriti, īpaši dzemdē.
Sastāvs: 100% sinepju sēklas.
Lai saglabātu svaigumu un garšu,uzglabāt hermētiskā traukā vēsā un sausā vietā.