Koriandrs ēdieniem piešķirs pikantu, nedaudz austrumniecisku garšu. Tam ir maigs, izteikts, silts aromāts un salda, pikanta, augļu garša. Malts koriandrs ir galvenā karija maisījumu sastāvdaļa.
Aromātiskas un sildošas veselas koriandra sēklas ir lieliski piemērotas autentiskiem Dienvidāzijas ēdieniem. Šo daudzpusīgo garšvielu var izmantot visdažādākajos ēdienos, sākot no zupām līdz salātiem. Lieliski noderēs jūsu virtuvē, lai uzreiz paspilgtinātu ēdienus.
Garša: aromātiska, saldskāba, maiga, citrusaugļu.
Aromāts: citrusaugļu, zemes aromāts.
tai irmaigs,izteikts, silts aromāts un salda, pikanta, augļu garša. Pirms lietošanas parasti tiek apcepts. Izmanto gaļas, rīsu un veģetārajos ēdienos, salātos un salātu mērcēs, kā arī maizes un konditorejas izstrādājumu pildījumos. malts koriandrs ir galvenā sastāvdaļa dažādos karija maisījumos.
Koriandrs, iespējams, ir visvēsinošākā no 5 gremošanas garšvielām. Sēklas parasti izmanto fitoterapijā daudzu slimību ārstēšanai. Lapas nedaudz mazāk atvēsina nekā sēklas. Sēklas vislabāk pazīstamas ar savām gremošanas īpašībām, kas atvēsina Pita došas pārpalikumu organismā un gremošanas traktā. Tāpēc tās efektīvi izmanto periodisku grēmas lēkmju gadījumā. Koriandrs atbrīvo un novērš gāzu uzkrāšanos kuņģī, un tam ir jūtamas priekšrocības dažādās situācijās, kad organismā ir karstums (Pita doša).
Garša: aromātiska, saldskāba, maiga, citrusaugļu.
Aromāts: citrusaugļu, zemes aromāts.
- Rasas (garša): rūgta, pikanta
- Vyrja (iedarbība): atvēsinoša
- Vipaka (iedarbība pēc sagremošanas): pikanta
- Došas (organisma konstitūcijas veidi): līdzsvaro Vata un Kapha, īpaši piemērots Pita.
Sastāvs: koriandra sēklas.
Alergēni: var saturēt zemesriekstus un citus riekstus, sezama sēklas, graudaugus, kas satur lipekli, pienu, seleriju, soju, sinepes un sulfītus.
Izcelsmes valsts: Indija
Ražotājs: TRS Wholesale Co. LTD., Apvienotā Karaliste
Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāt sausā, vēsā vietā.