Tas ir augs, kura sēklas izmanto medicīnā, aromterapijā un kulinārijā.
Saldās un pikantās anīsa sēklas piešķir īpašu pieskārienu dažiem karija maisījumiem.
Rietumu virtuvē anīsu izmanto veselu vai maltu, jo īpaši Ziemassvētku laikā.
Anīsu izmanto kā garšvielu, un tā izcelsme ir Ķīnas dienvidos, Indijā, Vjetnamā, Laosā, Filipīnās un Karību jūras reģionā. Ķīnā zvaigžņveida anīsu kā garšvielu un ārstniecības augu vērtē jau 5000 gadu. Indijā un Ķīnā kapsulas ir populāra sastāvdaļa vistas gaļas un gaļas ēdienu garšvielām.
Salds un pikants anīss piešķir īpašu garšu dažiem karija maisījumiem. Rietumu virtuvē anīsu izmanto veselu vai maltu, jo īpaši Ziemassvētku laikā cepšanai. Neviens Ziemassvētku punšs neiztiek bez anīsa brīnišķīgās ugunīgās garšas. Anīss var viegli pievienot arī plūmju sviestam, ābolu kompotam vai pudiņam.
Lietošana: izmanto saldo ēdienu, zivju un mājputnu gaļas ēdienu, konditorejas izstrādājumu, dārzeņu un karsto dzērienu aromatizēšanai.
Sastāvs: bioloģiski audzēti anīsi.
Uzglabāšanas apstākļi : uzglabāt sausā, vēsā vietā
Neto saturs : 10 g
Derīguma termiņš: skatīt iepakojumu