Grauzdēti aunazirņi tiek uzskatīti par garšīgiem un ļoti veselīgiem, jo tie ir bagāti ar svarīgākajām olbaltumvielām.
Indijā un Pakistānā tos ēd kā uzkodu, un, pateicoties lielajam šķiedrvielu saturam, tie ilgstoši nodrošina sāta sajūtu.
Tās ir īpaši garšīgas Goll Gappas ēdienā vai vienkārši sajauktas ar sāli vai cukuru.
Daria jeb grauzdētus aunazirņus, kā norāda nosaukums, iegūst, grauzdējot un sadalot dzeltenos aunazirņus. TRS Daria ir nesālīti. Grauzdētus šķeltos aunazirņus izmanto dažādos ēdienos, jo īpaši Dienvidindijas receptēs, piemēram, kokosriekstu čatnijās.
Chana Dal - pazīstams arī kā Channa Dal - ir šķelti aunazirņi, kas ir īpaši piemēroti sātīgu dalu pagatavošanai.
Chana Dal ir lielisks enerģijas, olbaltumvielu un šķiedrvielu avots, kurā ir ļoti maz tauku un cukura. Tāpēc tas ir īpaši piemērots sabalansētam un veselīgam veģetāram uzturam.
Pagatavošana/lietošana: Pirms vārīšanas Chana Dall rūpīgi nomazgājiet un iemērciet uz nakti (vismaz 2-3 stundas). Gatavošanas laiks ir aptuveni 30-60 minūtes.
Uzturvērtība 100 g:
Enerģija / kalorijas: 1675 kJ / 400 kcal
Tauki: 7,9 g, no tiem piesātinātie tauki: 1,1 g
Ogļhidrāti: 55,2 g, no tiem cukuri: 3,1 g
šķiedrvielas: 15,5 g
Olbaltumvielas: 22,1 g
Sāls: 0 g
Sastāvdaļas: grauzdēti Chana Dall (sadalīti dzeltenie aunazirņi).
Informācija par alergēniem: var saturēt zemesriekstu, koka riekstu, sezama, sojas, lipekļa, laktozes un sinepju pēdas
Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāt vēsā un sausā vietā. Pēc atvēršanas produktu ieteicams pārvietot hermētiskā traukā
Ražotājs: TRS Wholesale Co.Ltd. Southall, Middlesex, Apvienotā Karaliste