Ghee ir kausēts sviests, ko indiešu virtuvē izmanto dažādu ēdienu pagatavošanai.
Ghi sviests sastāv gandrīz tikai no tīriem taukiem, un to var karsēt augstā temperatūrā, un tas ir piemērots cepšanai vai fritēšanai.
To var arī ļoti ilgi uzglabāt un nedēļām ilgi turēt vēsumā.
Ghee sviests ir kausēts sviests, kas nesatur ūdeni, piena olbaltumvielas un piena cukuru - tā ir tīra sviesta eļļa. Ghi nav tik blīvs vai krēmīgs kā sviests, tas ir mīksts un kristālisks. Tam ir intensīva, garšīga sviesta smarža, un tā garša ir lieliska, ar riekstu aromātu un vieglu siera piegaršu. Ghee var lieliski kombinēt ar visiem ēdieniem un sastāvdaļām.
Tas ir ideāli piemērots veselīgai gatavošanai, jo tam ir augsts dūmu punkts - karsējot tas nerada kaitīgos brīvos radikāļus.
Izcila garša, uzturvielām bagāts.
Izgatavots no svaiga govs piena.
Tam ir ideāls viegli absorbējamu taukskābju līdzsvars.
Ghee var izmantot kā sviestu vai eļļu pārtikai, taču tas ir ļoti augstu vērtēts arī kā sastāvdaļa vai bāze kosmētikas vai ārstniecisko produktu ražošanā - kā krēms atjaunošanai, raupjai ādai, acu zonas atsvaidzināšanai vai kā bērnu aprūpes līdzeklis. To var izmantot arī kā līdzekli pret bezmiegu kombinācijā ar siltu pienu.
Ghee sviests ir dzīvības eliksīrs no senām tradicionālām ajūrvēdas receptēm. Tā ir īsta "lēnā pārtika" - bez rūpnieciskas apstrādes.
Ghi gatavošanā izmanto jau tūkstošiem gadu. Ajūrvēdas virtuvē Ghi izmanto sviesta, eļļas vai tauku vietā. Tas stimulē Agni (gremošanas uguni) un ir viegli sagremojams pats par sevi. Viegli sagremojamo pārtikas produktu skalā Ghi ierindojas 1. vietā pirms sviesta, augu eļļām vai dzīvnieku taukiem. Tā ir uzturviela, kas veicina labu veselību, un to var karsēt, nezaudējot kvalitāti. Tā ir arī ļoti bagāta ar sastāvdaļām, un to var uzglabāt bez saldēšanas. Ghee atbrīvo cilvēka gremošanas sistēmu. Toksīnus, kas atrodas mūsu pārtikā, var saistīt un izvadīt, izmantojot Ghi, tādējādi veicinot labu vispārējo pašsajūtu gadiem ilgi.
Ghi sviesta lietošana:
* Ghi ir piemērots vārīšanai, cepšanai, tvaicēšanai, cepšanai, cepšanai.
* Vieglai garšvielu apcepšanai; tās atvērsies, atklājot savu pilno garšu.
* Ideāli piemērots tvaicēšanai, jo saglabā vitamīnus.
* Gatavu ēdienu, piemēram, dārzeņu, rīsu vai graudaugu, sildīšanai.
* Maizes grauzdēšanai - piemēram, siltas, ar garšaugiem un garšvielām.
Lieto kā patīkamas garšas kulinārijas taukus. Var apcept, pievienot rīsu vai dārzeņu ēdieniem, lai uzlabotu garšu un uzturvērtību. Pēc atvēršanas uzglabāt ledusskapī, patērēt 3 mēnešu laikā.
Uzturvērtība 100 g:
Enerģija / kalorijas: 3692kJ / 898Kcal
Tauki: 99,8 g, no tiem piesātinātie tauki: 63,3 g
Ogļhidrāti: 0 g, no tiem cukuri: 0 g
Šķiedrvielas: 0 g
Olbaltumvielas: 0 g
Sāls: 0 g
Sastāvdaļas: sastāvdaļas: Ghee sviests (99,8 %), etilbutirāts.
Izcelsmes valsts: Indija
Ražotājs: TRS Wholesale Co.Ltd, Southall, Middlesex, Apvienotā Karaliste
Uzglabāt vēsā, tumšā un sausā vietā.