Izmanto indiešu, ķīniešu, japāņu, taju virtuvē. Kanēlis ir lauru dzimtas koks.
Rasa (garša): asa, salda, savelkoša
Virja (efekts): sasilšana
Vipaka (pēcgremošanas garša): asa
Ietekme uz tridošu: V ↓ P ↑ K ↓
Kanēlis ir lauru dzimtas koks. Īsto kanēli iegūst no mūžzaļā koka Cinnamomum zeylanicum iekšējās mizas. Šī koka dzimtene ir Šrilanka un Rietumindija. Pērciet plānas, saulē kaltētas kanēļa standziņas. Ja izmantojat visas kanēļa standziņas čatnija vai rīsu traukos, pirms pasniegšanas tās izņemiet.
Cita veida kanēlis, Cinnamom cassia miza, parasti tiek pārdots gabalos vai pulvera veidā (dalchini). Šis nedaudz rūgtenais stipri smaržojošais kanēlis, lai arī plaši izmantots, pēc kvalitātes ir nedaudz zemāks par pirmo, ar patīkamu garšu un saldu pēcgaršu.
Sastāvdaļas: kasijas kanēļa standziņas ..
Alergēni : iepakots vidē, kur tiek uzglabāti zemesrieksti, sezama sēklas, glutēnu saturoši produkti, kvieši, piena pulveris, soja un sinepes.
Izcelsmes valsts: Indija
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā, vēsā vietā
Neto saturs: 100 g
Labākais pirms: apskatiet iepakojumu