Katalogs
Krustnagliņas Krustnagliņas, veselas, Sattva Foods, 100g
Zīmols: Sattva Ayurveda
Gvazdikėliai Clove, nesmulkinti, Sattva Foods, 100g
  • Gvazdikėliai Clove, nesmulkinti, Sattva Foods, 100g

Krustnagliņas Krustnagliņas, veselas, Sattva Foods, 100g

Zīmols: Sattva Ayurveda

Žāvētas krustnagliņas ir īpaši aromātiska garšviela. Dažas krustnagliņas piešķirs jūsu kūkām vai citiem konditorejas izstrādājumiem brīnišķīgu garšu. Arī marinādes (augļu un ogu, dārzeņu, sēņu) ir grūti iedomāties bez krustnagliņām.

Garša: pikanta.

Virja: sildoša.

Vipak: pikants.

Ietekme uz tridošām: V ↓ P ↑ K ↓

Piemērots lietošanai līdz 2024-07-30.

690 €
Pieejamība: 8 Gab.
Produkta kods: 5903794184077

Krustnagliņas izmanto rīsu ēdienos un pīrāgos. Arī marinādes (augļu un ogu, dārzeņu, sēņu) ir grūti iedomāties bez krustnagliņām.

Šī ir ļoti sena un nozīmīga indiešu garšviela, kas pazīstama jau kopš ēģiptiešu laikiem. To audzē tropiskajos pasaules reģionos. Krustnagliņām ir spēcīgs, tumšs, silts un bagātīgs aromāts. Krustnagliņām ir pikanta, asa un vienlaikus rūgta garša, kas mutē atstāj paliekošu iespaidu. Krustnagliņu eļļu izmanto zobārstniecībā, lai mazinātu zobu sāpes, un tās antiseptiskās īpašības ir labi zināmas.

Krustnagliņām ir spēcīga garša un aromāts, un tās jālieto taupīgi, lai ēdiens nebūtu pārāk barojošs. Krustnagliņas izmanto gan rietumu, gan indiešu ēdienos, gan pikantos, gan saldos, t. i., vārītā šķiņķī, mērcēs, uzkodās un gaļas ēdienos. Tās iedarbību samazina gatavošanas laikā un ar citu sastāvdaļu palīdzību.

Krustnagliņas ir daudzpusīga garšviela. Krustnagliņu aromāts un siltā, asā garša sader ar daudziem ēdieniem un citām garšvielām. Tomēr krustnagliņu garša un aromāts ir diezgan spēcīgs, tāpēc, pievienojot tās ēdieniem, ir svarīgi nepārspīlēt.

Krustnagliņas ir pazīstamas jau kopš seniem laikiem, un Indijā, Tuvajos Austrumos, Ēģiptē un Ķīnā tās tika augstu vērtētas un pat ievestas senajā Romā.

Krustnagliņu garšviela ir neattīstītie ziedpumpuri - krustnagliņu koka pumpuri. To sarkanīgi brūnā krāsa sausā veidā kļūst tumši brūna. Krustnagliņu pumpuru lielums ir no 13 līdz 19 mm.

Krustnagliņu pumpuri satur daudz ēteriskās eļļas (aptuveni 5 %), A, B1, B2, PP, C vitamīnus, minerālvielas: magniju, kalciju, nātriju, fosforu un dzelzi. 1 tējkarote maltu krustnagliņu (2 g) satur apmēram 7 kcal.

Lietošana: piemērotsrīsu ēdieniem, kūku cepšanai.

Sastāvs: kaltēti krustnagliņu ziedpumpuri.

Alergēni: iepakots vidē, kas satur zemesriekstus, sezama sēklas, glutēnu saturošus produktus, kviešus, piena pulveri, soju un sinepes.

Izcelsmes valsts: Indija

Uzglabāšanas apstākļi : uzglabāt sausā, vēsā vietā

Neto saturs : 100 g

Derīguma termiņš: skatīt iepakojumu

Izcelsmes valsts:
Indija
Ražošanas valsts:
Indija
Svars/Daudzums:
100 g

New post

Labai skani, gleives mažinanti arbata.
Lasīt vairāk
Ayurmarket iesaka
Visi produkti
Pašlaik mums nav
1995 €
Pašlaik mums nav
  • Jaunums
Pašlaik mums nav