Katalogs
Kalonji ķimeņu sēklas, Sattva Foods, 100 g
Zīmols: Sattva Ayurveda
Kalonji ķimeņu sēklas, Sattva Foods, 100 g
  • Kalonji ķimeņu sēklas, Sattva Foods, 100 g

Kalonji ķimeņu sēklas, Sattva Foods, 100 g

Zīmols: Sattva Ayurveda

Unikāls aromāts un tos pārsvarā izmanto miltainos ceptos izstrādājumos (maize, pankūkas, plācenīši...). Tas ir piemērots arī marinētu gurķu un dārzeņu ēdienu garšvielām.

295 €
Pieejamība: 3 Gab.
Produkta kods: 5903794184213

Dzērvenēm piemīt izteikts aromāts, un tās galvenokārt izmanto miltu konditorejas izstrādājumos (maizē, pankūkās, plātsmaizēs u. c.). Tie ir piemēroti arī marinētu dārzeņu un dārzeņu ēdienu pagatavošanai.

Ķimeņu sēklām piemīt raksturīgs aromāts, un tās galvenokārt izmanto miltu konditorejas izstrādājumos (maizē, pankūkās, plātsmaizēs u. c.). Tā ir piemērota arī ravioļu un dārzeņu ēdienu pagatavošanai.

Lai pilnībā izceltu upeņu garšu, tās pirms pievienošanas ēdienam apgrauzdē karstos taukos. Ja vien nav norādīts citādi, izmantojiet vienu tējkaroti uz 3-4 melnām porcijām.

Nigella sativa (latīņu: Nigella sativa) ir Ranunculaceae dzimtas augs, izplatīts Tuvajos Austrumos un Eiropā.

Tas ir līdz 40 cm augsts viengadīgs zālaugs. Stublājs ir stāvs, četrstumbru, sazarots, nedaudz apmatots. Lapas ir 2-3 reizes pinnately sadalītas šaurās daivās. Tā zied jūlijā-augustā ar atsevišķiem, diezgan lieliem, gaiši ziliem ziediem. Melnās, rievotās, trīsstūrveida sēklas nobriest kastītēs septembra vidū.

Melnacūklīgās zīdpulkstenītes audzē mazdārziņos, dārzos un puķu dobēs. Sēklām piemīt ārstnieciskas īpašības, tās attīra asinis, attīra urīnu un uzlabo kuņģa darbību. Kopš seniem laikiem Tuvajos Austrumos un vēlāk Eiropā sēklas izmantoja arī kā garšvielu (tā sauktie "kalonji"). Tos parasti pārkaisa uz maizes un konditorejas izstrādājumiem.

Lietošana: Lieto pikantās uzkodās, kā garšvielu dārzeņu ēdieniem vai vienkārši uzkaisīt uz maizes.

Sastāvs: melno graudu sēklas.

Alergēni: iepakots vidē, kas satur zemesriekstus, sezama sēklas, lipekli saturošus produktus, kviešus, piena pulveri, soju un sinepes.

Izcelsmes valsts: Indija

Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāt sausā, vēsā vietā.

Tīrais saturs: 100 g

Derīguma termiņš: skatīt iepakojumu

Izcelsmes valsts:
Indija
Ražošanas valsts:
Indija
Svars/Daudzums:
100 g
Ayurmarket iesaka
Visi produkti
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Vegāns Vegāns
595 €