Kaņepju eļļu iegūst no kaņepju auga (Cannabis sativa) sēklām.
Kaņepju sēklas jau izsenis ir pazīstamas kā vērtīgs pārtikas produkts, ko plaši lieto slāvu zemēs un austrumos, īpaši gavēņa laikā.
Kaņepju sēklas ir vērtīgs uzturvielu avots, jo tās satur dažādas aminoskābes, šķiedrvielas un vērtīgās neaizstājamās taukskābes Omega 3 un Omega 6.
Kaņepju eļļu iegūst no kaņepju auga (Cannabis sativa) sēklām. Kaņepju sēklas jau izsenis ir pazīstamas kā vērtīgs pārtikas produkts, ko plaši lieto slāvu zemēs un austrumos, īpaši gavēņa laikā. Kaņepju sēklas ir vērtīgs uzturvielu avots, jo tās satur dažādas aminoskābes, šķiedrvielas un vērtīgās neaizstājamās taukskābes Omega 3 un Omega 6. Kaņepju sēklas saturošu pārtiku arvien biežāk piedāvā Rietumos, kur tās dēvē par superēdienu, tādējādi uzsverot to pārākumu pār citiem pārtikas produktiem. Arī kaņepju eļļa tikai nesen ir sākusi ieņemt nozīmīgu nišu veselības produktu tirgū, taču tā ir iekarojusi ļoti pārliecinošu un noturīgu vietu, jo Omega 3 taukskābju trūkums Rietumu uzturā liek meklēt jaunus, dabiskus šo vērtīgo taukskābju avotus.
Lietošana:
Kaņepju eļļai ir tumši zaļa krāsa, maiga garša un sēklu aromāts. 15 ml (1 ēdamkarote) kaņepju eļļas var nodrošināt cilvēka organismam nepieciešamo neaizvietojamo taukskābju daudzumu dienā. Vienlaikus kaņepju eļļu var izmantot, lai palielinātu uztura uzturvērtību, pievienojot to salātiem, putrām un zupām. Šo eļļu nevar karsēt.