Veseli melnie pipari ilgāk saglabā savu raksturīgo aromātu un garšu nekā malti pipari.
Tā ir ļoti populāra garšviela visā pasaulē.
Melnie pipari ir Piperaceae dzimtas ziedošs vīnogulājs, ko audzē, lai iegūtu tā augļus - piparu graudiņus, kurus parasti kaltē un izmanto kā garšvielu un garšvielu.
Svaigi un pilnībā nogatavojušies augļi ir apmēram 5 mm diametrā, tumši sarkani, ar vienu sēklu.
Melnie pipari, iespējams, ir pasaulē populārākā garšviela. Šiem melnajiem pipariem ir raksturīga svaiga un pikanta garša. Tos var samalt, un tie ir piemēroti arī ēdienu pagatavošanai. Veseli melnie pipari ilgāk saglabā savu raksturīgo aromātu un garšu nekā malti melnie pipari. Tas ir aromātisks stimulējošs līdzeklis un arī veicina gremošanu. Melnos piparus var lietot veselus vai viegli samalt piparu dzirnaviņās vai smalcinātājā, lai iegūtu svaigu pulveri.
Melnie pipari (veseli) ir vesels pipara graudiņš, kura aromāts atklājas pēc malšanas. Melno piparu izcelsme ir Dienvidindijā, un kā garšviela tie ir pazīstami jau kopš seniem laikiem. Salīdzinājumā ar baltajiem pipariem melnie pipari ir aromātiskāki un ar spēcīgāku garšu. TRS melnie pipari (veseli) ir universāla garšviela, ko var izmantot gaļas, jūras velšu, makaronu un rīsu ēdienos. Āzijā melno piparu mērce ir ļoti populāra wok ēdienos ar gaļu. Singapūrā melnos piparus labprāt izmanto, lai pagatavotu melno piparu krabjus. Indijā melnos piparus izmanto ne tikai gaļas ēdieniem, bet arī pappadumiem (cepta plakanmaize).
Sastāvdaļas: melnie pipari veseli
Alergēni: iepakoti telpās, kurās tiek apstrādāti arī citi selerijas un sinepes.
Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāt vēsā un sausā vietā.