tam irpikantagarša, riekstu smarža, un to pievieno praktiski visiem ēdieniem. Tos izmanto, lai aromatizētu ēdienus no dāli un dārzeņiem, un tiem ir pikanta garša.
Lietojiet tos, lai uzkarsētu taukos, līdz tie sāk "pukstēt" (cepšanas laikā aizklājiet pannu). Tās cep visilgāk no visām garšvielām, tāpēc ievietojiet tās pirmās.
Sinepju sēklas izmanto visā Indijā kā garšvielu un piedevu, lai piešķirtu unikālu garšu karija vai sausajiem ēdieniem. Tās pievieno sakarsētai eļļai un atstāj uzbriest, pirms pievieno pārējās sastāvdaļas. Tās izmanto kopā ar karija lapām un masalas, lai aromatizētu kartupeļus un citus dārzeņus, ko gatavo kā sauso ēdienu, vai kā tadku, ko pievieno sambhāram, dals, kokosriekstu vai tomātu čatnijam. Bengālijā sēklas arī samaļ pastas veidā (dažreiz kopā ar dzeltenajām sinepēm) un izmanto dažādos karija ēdienos.
Starptautiskajā virtuvē sinepes parasti izmanto majonēzē, grila mērcēs, marinādēs, salātu mērcēs u. c.
Uzturvērtība 100 g:
Enerģija - 2125 kJ / 508 kcal
Tauki - 36 g, no tiem piesātinātie tauki - 2 g
Ogļhidrāti - 28 g, no tiem cukuri - 2 g
Šķiedrvielas - 12 g
Olbaltumvielas - 26 g
Sāls - 0,013 g
Sastāvdaļas: veselas sinepju sēklas.
Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāt sausā, vēsā vietā.
Alergēni: produkts satur sinepes.