Dzeltenie šķeltie zirņi ir pākšaugi, ko bieži izmanto indiešu virtuvē.
Indijā tos bieži izmanto kā piedevu ēdienam Dal (dhal) - lēcas vai šķelto zirņu putrai, kas aromatizēta ar kurkumu.
Dzeltenos šķeltos zirņus var vārīt un sasmalcināt, lai pagatavotu zupas un dālus. Tradicionālajos Eiropas ēdienos zirņus un šķiņķi izmanto zirņu pudiņa pagatavošanai. Dzeltenos šķeltos zirņus bieži izmanto arī dals (indiešu ēdienos, kas gatavoti no dažādiem pākšaugiem).
Dzeltenie šķeltie zirņi ir barojošs un sātīgs ēdiens, un aukstā ziemas dienā tie var būt mierinošs silts ēdiens.
Dzeltenos dalītos zirņus bieži sauc par dzeltenajām lēcām. To īpatnējās garšas dēļ veģetārieši un vegāni tos var izmantot arī kā gaļas aizstājēju.
Uzturvērtība 100 g:
Enerģija: 440 kj / 105 kcal
Tauki: 0,4 g
Ogļhidrāti: 12,8 g, no tiem cukurs 2,9 g
Šķiedrvielas: 8,3 g
Olbaltumvielas: 8,3 g
Sastāvdaļas: dzeltenie šķeltie zirņi
Alergēni: produkti var saturēt šādas vielas: kviešus, soju, riekstus, sinepes un citus piesārņotājus, kas radušies ražošanas procesu rezultātā.
Uzglabāšana: uzglabāt tīrā un sausā vietā.