Urid Whole ir matētas melnās pupiņas.
Urid Whole ir populāra sastāvdaļa indiešu virtuvē.
To gatavo gandrīz visās indiešu mājās, jo tā ir vienkārša un garšīga.
To var izmantot ar dažādām garšvielām, un to var pagatavot, izmantojot dažādas metodes.
"Urid" ir nelielas melnās pupiņas, ko ēd kopā ar sātīgiem indiešu gaļas ēdieniem. No veselām melnajām urid dal jeb matpe pupiņām var pagatavot kāpostus, veselīgas brokastis, Dal Makhni vai Dienvidindijas medus vada jeb parappu vada. Visām urad dal ir neskarta miziņa, kas palielina šķiedrvielu daudzumu uzturā.
Šīm lēcām līdzīgajām pupiņām ir melna miza un krēmīgi balta iekšpuse. Urad dal melnā miziņa piešķir tām spēcīgu, zemes garšu, un tās bieži izmanto karija pagatavošanai. Sasmalcinātām urāddals pupiņām saglabājas miziņa, un arī tām ir spēcīga garša. Nomizots un šķelts urāddals ir krēmīgi baltā krāsā un nedaudz necaurspīdīgs.
Uzturvērtība (100 g):
Enerģija: 1169kJ / 275 kcal
Tauki: 1,4 g, no tiem piesātinātās taukskābes: 0 g
Ogļhidrāti: 40,8 g, no tiem cukuri: 10 g
Šķiedrvielas: 2,5 g
Olbaltumvielas: 25 g
Sāls: 1 g
Sastāvdaļas: veselas melnās pupiņas.
Alergēni: iepakotas vidē, kas satur riekstus, glutēnu saturošus produktus, sezama sēklas, kviešus, soju un sinepes.
Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāt istabas temperatūrā neatvērtā veidā. Pēc atvēršanas uzglabāt cieši noslēgtā traukā sausā vietā, pasargātā no saules gaismas.
Derīguma termiņš: skatīt iepakojumu