Svaigiem zirņiem ir riekstu garša un kraukšķīga konsistence.
Baložu zirņi (Cajanus cajan), Jamaikā pazīstami arī kā sarkanie grami, turu, gung zirņi, gung zirņi, gunga zirņi, ir daudzgadīgi pākšaugu dzimtas Fabaceae dzimtas augi.
Konservēti vārīti Gungo zirņi ar zinātnisko nosaukumu "Cajanus cajan". Gungo zirņi ir pākšaugi. Vārītus Gungo zirņus bieži sajauc ar citiem graudaugiem, kukurūzu vai sorgo vai samaļ miltos un izmanto maizes cepšanai. To garša ir neparasta, tāpēc tos tik bieži kombinē kulinārijā, bet to priekšrocības ir nenoliedzamas, tāpēc tie ir tik populāri visā pasaulē.
Viena tasīte konservētu vārītu Gungo zirņu satur 11 g olbaltumvielu. Olbaltumvielas ir nepieciešamas normālai augšanai un attīstībai, jo tās ir visu šūnu, audu, muskuļu un kaulu pamatelements.
Tās satur mērenu kaloriju daudzumu, un tajās ir ļoti maz holesterīna un piesātināto tauku.
Uzturvērtība (100 g):
Enerģija 199 kJ / 48 kcal
Tauki 0,8 g
Ogļhidrāti 7,9 g, no tiem cukurs 0,7 g
Diētiskās šķiedrvielas 6,2 g
Olbaltumvielas 0,76 g
Sāls 0,14 g
Sastāvdaļas: baložu zirņi Gungo, ūdens, sāls, askorbīnskābe.
Ražotājs: TRS Wholesale Co. LTD., Apvienotā Karaliste
Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāt sausā, vēsā vietā.