Katalogs
Melno graudu Kalonji (melnās indijas ķimenes) eļļa, Hesh, 100 ml
Zīmols: Hesh
Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Hesh, 100ml
  • Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Hesh, 100ml
  • Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Hesh, 100ml
  • Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Hesh, 100ml

Melno graudu Kalonji (melnās indijas ķimenes) eļļa, Hesh, 100 ml

Zīmols: Hesh

Melno sēklu eļļu iegūst, auksti presējot no labākajām melnajām sēklām Ēģiptē. Tā ir slavena visās kultūrās ar saviem pārsteidzošajiem ieguvumiem. No melnajām sēklām iegūtā eļļa bija pazīstama kā "faraona eļļa", jo tā tika izvēlēta dažādu slimību un infekciju ārstēšanai. VI gadsimtā pravietis Muhameds esot teicis: "Ievērojiet melno sēklu lietošanu, jo tās var izārstēt visas slimības, izņemot nāvi."

1595 €
Pieejamība: Pašlaik nav noliktavā
Produkta kods: 5025042026165
Pašlaik nav noliktavā


Melno graudu (vai melnās ķimenes, partija Nigella Sativa) eļļu izmanto uzturvērtību uzlabošanai kosmētikā un tautas medicīnā.

Rūgtena, pikanta, nedaudz ķimenēm līdzīga garša. Lieto uztura bagātināšanai (apmēram 1 tējkarote dienā). Izmanto kosmētikā jutīgas, iekaisušas, niezošas, sausas, saplaisājušas, zvīņainas ādas kopšanai.

Melnās ķimenes ir leģendārs austrumu augs, ko izmanto dažādu slimību ārstēšanai. Melno graudu eļļas ārstniecisko īpašību vēsture sakņojas gadsimtiem ilgi. Ēģiptes karaliene Nefertiti zināja par šīs eļļas apbrīnojamo ietekmi uz ādu un izmantoja to, lai saglabātu savu skaistumu un jaunību.

Pazīstams arheologs lords Kārters pie faraona Tutanhamona kapa pamanīja nezināmu melnu eļļu. Vēlāk atklājās, ka tā bija "melno ķimeņu eļļa". Šis atklājums liek domāt, ka senie ēģiptieši zināja par melnajiem graudiem un izmantoja tos pirms 3000 gadiem. Šīs eļļas atrašanās starp karaļa apraktajiem īpašumiem neapšaubāmi norāda uz tās nozīmi tajā laikā.

Melniem graudiem (Nigella sativa) ir gandrīz desmit nosaukumi. Kalonji (Kalonji) - hindi valodā, habbat Al Baraka - burtiski "svētīta sēkla" - arābu, kā arī ziedošais fenhelis (fennel flower), melnās ķimenes (black caraway), muskatriekstu ziedi (nutmeg flower), itāļu koriandrs (roman coriander), melnais sezams (black sesame). Amerikā tos sauc par černuškām (chernushka). Acīmredzot šo vārdu atnesuši krievu emigranti. Un tas vēl nav viss. Acīmredzot daudzi nosaukumi rada neskaidrības.

Pašam Nigella augam botāniski nav nekā kopīga ar sezamu, fenheli, ķimenēm vai pat sīpoliem. Visizplatītākais nosaukums - melnās ķimenes nigela - ir saistīts ar lapu līdzību (plānas, cirstas, kā fenhelis) un sēklu formu un krāsu: tās ir mazas, melnas, asas garšas. Sēklas ir ļoti populāra garšviela austrumos, un arābu pasaulē tās ir arī zāles, par kurām rakstīts Korānā: "Melnās ķimenes nes atveseļošanās no visām slimībām, izņemot nāvi." Un, ja Eiropas tautas medicīnā melnajiem graudiem atvēlēta samērā pieticīga vieta - lieto pret kuņģa slimībām un kā līdzekli pret žulti, tad austrumos melno ķimeņu sēklu eļļu lieto gandrīz pret visām kaitēm.

Melnās ķimenes aug Vidusjūrā, Āfrikas ziemeļos, Marokā, Āzijā un Arābijas pussalā.

Lietošanas veids:

Iekšķīgai lietošanai:

Melno sēklu eļļa ieteicama organisma imūnās, sirds un asinsvadu sistēmas stiprināšanai. Uzlabo stāvokli iekaisumu un alerģiju gadījumā.

Lietojiet 1 tējkaroti no rīta un vakarā 15 minūtes pirms ēšanas. Bērnu deva ir puse no pieaugušo devas. Izdzeriet pusglāzi ūdens, kam var pievienot karoti medus. Lietošana kopā ar medu vai dabīgo sulu uzlabo melno graudu eļļas ārstnieciskās īpašības.

Augsta vai zema asinsspiediena profilaksei: sajauc 100 ml citrona sulas, 100 ml medus, 100 ml melno graudu eļļas. Ēdiet 1 ēdamkaroti no rīta un vakarā tukšā dūšā.

Urīnceļu slimību profilaksei: uzlejiet glāzi pumpuru tējas, pievienojiet tējkaroti melno graudu eļļas, karoti medus. Kurss - 2-3 glāzes dienā.

Augšējo elpceļu iekaisuma slimības: lieto inhalācijām. Verdošajam ūdenim pievieno tējkaroti eļļas. Nosedziet galvu ar dvieli un elpojiet tvaikus 5-7 minūtes. Veiciet inhalācijas katru dienu pirms gulētiešanas.

Ārēji:

Melno graudu eļļa ir lielisks līdzeklis pret ādas infekcijām, dermatītu, ekzēmu un psoriāzi, kā arī apdegumiem, brūcēm un saules apdegumiem. To lieto kosmētikā, pateicoties tā nomierinošajām, reģenerējošām, atjaunojošajām un pretiekaisuma īpašībām. Melno graudu eļļa ir īpaši ieteicama sausai, jutīgai un kairinātai ādai. Uzklājiet melno graudu eļļu skartajām ķermeņa ādas vietām. Regulāri eļļojiet deguna gļotādu.

Ekzēmas gadījumā: berzēt skartās vietas 3 reizes dienā.

Reimatoīdā artrīta gadījumā: ar silto melno graudu eļļu intensīvi berzēt slimās locītavas.

Piesardzības pasākumi: nelietot iekšķīgi grūtniecības un zīdīšanas laikā, tikai ārīgi. Tas ir kontrindicēts pacientiem pēc orgānu (aknu, nieru, sirds) transplantācijas, jo tas palielina organisma imunitāti, kas var izraisīt transplantāta orgāna atgrūšanu.

Regulāra melnās ķimenes eļļas lietošana palielina ķermeņa izturību un palīdz uzturēt veselību. Neizjauc dabisko līdzsvaru un tam nav blakusparādību. 

Uzturvērtība uz 100 g:

Enerģētiskā vērtība 3692,6 kJ / 898,2 kcal,

tauki 99,8 g, ieskaitot:

piesātinātās taukskābes 18 g,

mononepiesātinātās taukskābes 23,8 g,

polinepiesātinātās taukskābes 58 g;

ogļhidrāti 0 g, tajā skaitā cukurs 0 g

olbaltumvielas 0 g,

sāls 0 g.

Uzglabāšanas apstākļi: istabas temperatūrā, sargāt no gaismas. Pēc atvēršanas uzglabāt ledusskapī un izlietot 1 mēneša laikā.

Tā kā pārsvarā ir polinepiesātinātās taukskābes, eļļa ir diezgan jutīga pret temperatūru. Nesildiet virs 90°C.

Pudeles apakšā ir pieļaujamas dabīgas nogulsnes.

Sastāvs: eļļa no melno ķimeņu (Nigella Sativa) sēklām.

Svarīgi!: Visa informācija šajā vietnē ir paredzēta tikai informatīviem nolūkiem. Mūsu piedāvātie produkti nav paredzēti, lai diagnosticētu, ārstētu, izārstētu vai novērstu jebkādas slimības. Vienmēr ievērojiet ieteikumus, apsveriet savas individuālās vajadzības un konsultējieties ar savu ārstu, pirms lietošanas vai mūsu ieteikumu izmantošanas. 

Izcelsmes valsts:
Indija
Ražošanas valsts:
Didžioji Britanija
Summa:
100 ml
Similar products
Pašlaik mums nav
Ayurmarket iesaka
Visi produkti
Pašlaik mums nav
Vegāns Vegāns
Organisks Organisks
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav