Katalogs
Melnā ķimeņu eļļa Kalonji, Sattva Ayurveda, 250ml
Zīmols: Sattva Ayurveda
Melnā ķimeņu eļļa Kalonji, Sattva Ayurveda, 250ml
  • Melnā ķimeņu eļļa Kalonji, Sattva Ayurveda, 250ml

Melnā ķimeņu eļļa Kalonji, Sattva Ayurveda, 250ml

Zīmols: Sattva Ayurveda

Melno sēklu eļļa tiek iegūta, auksti spiežot labākās Ēģiptes melnās sēklas. Tā ir slavena visās kultūrās, pateicoties tās apbrīnojamajām priekšrocībām. No melnajām sēklām iegūto eļļu sauca par "faraona eļļu", jo to izvēlējās kā līdzekli dažādu slimību un infekciju ārstēšanai. Sestajā gadsimtā pravietis Muhameds esot teicis: "Ievērojiet melno sēklu lietošanu, jo tās ir zāles pret visām slimībām, izņemot nāvi."

1695 €
Pieejamība: 10 Gab.
Produkta kods: 5903794186170

Melno sēklu (vai melnās ķimenes, latīņu Nigella Sativa) eļļu izmanto uztura uzlabošanai, kosmētikā un tautas medicīnā.

Rūgta, pikanta, grauzama nedaudz ķimenēm līdzīga garša. Lieto uztura bagātināšanai (apmēram 1 tējkarote dienā). Kosmētikā to izmanto jutīgas, iekaisušas, niezošas, sausas, saplaisājušas, zvīņojošas ādas kopšanai.

Melnā ķimene ir leģendārs austrumu augs, ko izmanto dažādu slimību ārstēšanai. Griķu eļļas ārstniecisko īpašību vēsture sakņojas gadsimtiem ilgi. Ēģiptes karaliene Nefertiti zināja par šīs eļļas brīnišķīgo iedarbību uz ādu un izmantoja to, lai saglabātu skaistumu un jaunību.

Pazīstams arheologs lords Kārters faraona Tutanhamona apbedījuma vietā pamanīja nezināmu melno eļļu. Vēlāk izrādījās, ka tā ir "melnās ķimenes eļļa". Šis atklājums liecina, ka senie ēģiptieši zināja un lietoja griķus pirms 3000 gadiem. Šīs eļļas atrašana starp ķēniņa apraktajiem īpašumiem noteikti norāda uz tās nozīmi tajā laikā.

Griķiem (Nigella sativa) ir gandrīz desmit nosaukumi. Kalonji (kalonji) - ir hindi, habbat Al Baraka - burtiski "svētīta sēkla" - arābu valodā, kā arī ziedošs fenhelis (fenheļa zieds), melnās ķimenes (melnās ķimenes), muskatrieksta zieds (muskatrieksta zieds), itāļu koriandrs (romiešu koriandrs), melnais sezams (melnais sezams). Amerikā tos sauc par černuškām. Acīmredzot šo vārdu atnesuši krievu emigranti. Un tas vēl nav viss. Acīmredzot daudzie nosaukumi rada neskaidrības.

Nigella augam pašam botāniski nav nekā kopīga ar sezamu, fenheli, ķimenēm vai pat sīpoliem. Visizplatītākais nosaukums – melnā ķimenes nigella – radies no lapu līdzības (plānas, cirsts, piemēram, fenheļa) un sēklu formas un krāsas: tās ir mazas, melnas, ar asu garšu. Proti, sēklas ir ļoti populāra garšviela Austrumu valstīs, un arābu pasaulē tās ir arī zāles, par kurām Korāns saka: "Melnajā ķimenē dziedē no visām slimībām, izņemot nāvi." Un, ja Eiropas tautas medicīnā melnajām sēklām atvēlēta visai pieticīga vieta - tās lieto pret kuņģa slimībām un kā līdzekli žults stimulēšanai, tad austrumos melno ķimeņu eļļu lieto gandrīz pret visām kaitēm.

Melnās ķimenes aug Vidusjūras reģionā, Ziemeļāfrikā, Marokā, Āzijā un Arābijas pussalā.

Lietošanas metodes:

Iekšējai lietošanai:

Lietojiet 1 tējkaroti katru rītu un vakaru 15 minūtes pirms ēšanas. Deva bērniem ir puse no pieaugušo devas. Izdzeriet pusglāzi ūdens, kam var pievienot karoti medus. Lietošana kopā ar medu vai dabīgām sulām uzlabo melno sēklu eļļas ārstnieciskās īpašības.

Ārēji:

Griķu eļļa ir lielisks līdzeklis pret ādas infekcijām, dermatītu, ekzēmu un psoriāzi, kā arī apdegumiem, brūcēm un saules apdegumiem. To lieto kosmētikā tā nomierinošo, atjaunojošo, atjaunojošo un pretiekaisuma īpašību dēļ. Griķu eļļa ir īpaši ieteicama sausai, jutīgai un kairinātai ādai. Uzklājiet melno sēklu eļļu skartajās ādas vietās. Regulāri eļļojiet deguna gļotādu.

Ekzēmas gadījumā: berzēt skartās vietas 3 reizes dienā.

Reimatisma gadījumā: siltu griķu eļļu intensīvi iemasē slimajās locītavās.

Piesardzības pasākumi: nelietot iekšķīgi grūtniecības un zīdīšanas laikā, tikai ārēji. Aizliegts lietot pacientiem pēc orgānu (aknu, nieru, sirds) transplantācijas, jo tas paaugstina organisma imunitāti, kas var būt orgāna atgrūšanas rezultāts.

  • Uzturvērtība uz 100 g:
  • enerģētiskā vērtība 3692,6 kJ / 898,2 Kcal,
  • tauki 99,8 g, ieskaitot:
  • piesātinātās taukskābes 18 g,
  • mononepiesātinātās taukskābes 23,8 g,
  • polinepiesātinātās taukskābes 58 g;
  • ogļhidrāti 0 g, ieskaitot cukuru 0 g,
  • olbaltumvielas 0 g,
  • sāls 0 g.

Uzglabāšanas apstākļi: istabas temperatūrā, sargāt no gaismas. Pēc atvēršanas atdzesēt un izlietot 1 mēneša laikā.

Tā kā pārsvarā ir polinepiesātinātās taukskābes, eļļa ir diezgan jutīga pret temperatūru. Nesildiet virs 90°C.

Pudeles apakšā ir pieļaujamas dabīgas nogulsnes.

Sastāvdaļas: melnās ķimenes (Nigella Sativa) sēklu eļļa.

Izcelsmes valsts: Indija

Izcelsmes valsts:
Indija
Similar products
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Ayurmarket iesaka
Visi produkti
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav