Katalogs
Ājurvēdas zāļu ievārījums Chyawanprash, Nimi Ayurveda, 250g
Zīmols: Nimi Ayurveda
Ājurvēdas zāļu ievārījums Chyawanprash, Nimi Ayurveda, 250g
  • Ājurvēdas zāļu ievārījums Chyawanprash, Nimi Ayurveda, 250g

Ājurvēdas zāļu ievārījums Chyawanprash, Nimi Ayurveda, 250g

Zīmols: Nimi Ayurveda

Indijā jau gadsimtiem ilgi tiek augstu vērtēts Chyavanprash. Ajūrvēdā tas ir uztura bagātinātājs. "Chyavanprash" ir garšīgs, maigi pikants biezenis no ghee (kausēta sviesta), kas bagātināts ar Amla (Amalaki), niedru cukuru, medu un dažādiem ajūrvēdas garšaugiem.

2495 €
Pieejamība: Pašlaik nav noliktavā
Produkta kods: 4260145876250
Pašlaik nav noliktavā


BDIH

Indijā jau gadsimtiem ilgi tiek augstu vērtēts Chyavanprash. Ajūrvēdā tas ir uztura bagātinātājs. "Chyavanprash" ir garšīgs, maigi pikants biezenis no ghee (kausēta sviesta), kas bagātināts ar Amla (Amalaki), niedru cukuru, medu un dažādiem ajūrvēdas garšaugiem.

"Chyavanprash" piemīt īpašas līdzsvarojošas īpašības - tas ir nomierinošs un līdzsvarots uztura bagātinātājs visai ģimenei. Īpaši labvēlīgas īpašības ir dabīgais C vitamīns, kas ir ļoti koncentrēts Amla augļos, un atlasītie ajūrvēdas garšaugi. Tūkstošiem gadu pētītas un pārbaudītas dabiskās sastāvdaļas padara Chyavanprash ļoti piemērotu visu vecumu cilvēkiem.

Klasiskajā ajūrvēdas tradīcijā Chyavanprash pieder pie tā sauktajām rasajanām (šis vārds ir vārdu Rasa un Ayana kombinācija). Rasa kā organisma kustību šķidrums veidojas gremošanas laikā, un tai piemīt barojošas īpašības visiem audiem. Ajūrvēdā izšķir šādus audus (Dathus): Rasa (plazma), Rakta (asinis), Mamsa (muskuļi), Medas (tauki), Asthi (kauli), Majja (kaulu smadzenes) un Šukra (nervu un reproduktīvie audi). .
Ayana nozīmē, ka Dhatus ir labi barots un vesels. Tāpēc rasajana ir patiesa svētība visam ķermenim.

"Chyavanprash" ir autentisks ajūrvēdas uztura bagātinātājs ar daudzām vēsturiskām atsaucēm un leģendām. Senākie avoti liecina, ka Chyavanprash aizsākumi meklējami vairāk nekā 3000 gadu pirms mūsu ēras. Saskaņā ar seno ajūrvēdas tekstu "Charak Samhita", kas ir pirmais un vecākais ajūrvēdas rakstu krājums, Chyavanprash var un vajag lietot katru dienu.

Par sastāvdaļām:
Lielākajā daļā recepšu garšaugi tiek vārīti ūdenī un pēc tam izžāvēts ekstrakts sajaukts ar medu. Pēc tam pulverim pievieno aromātiskās garšvielas kardamonu, kanēli un krustnagliņas. Gatavais produkts ir līdzīgs cukura sīrupam, bet ar gardu un nedaudz pikantu garšu.
Ājurvēdas garšaugi un garšvielas tradicionāli tiek gatavoti saskaņā ar Sarangadhara Samhitha, kas ir viens no galvenajiem Ājurvēdas rakstiem.

Amalaki (Amla, lat. Emblica officinalis, Indijas ērkšķogas) ir viena no galvenajām sastāvdaļām kopā ar niedru cukuru un medu. Saskaņā ar senajiem ajūrvēdas tekstiem Amalaki ir bagātīgākais dabīgā C vitamīna avots, kas satur gandrīz visas sešas ajūrvēdas garšas, izņemot sāļo. Amalaki satur kalciju, fosforu, dzelzi, karotīnu, ogļhidrātus, tiamīnu, riboflavīnu un daudzas citas vielas. Daudzi zinātniski pamatoti pētījumi ir apstiprinājuši Amalaki pozitīvās īpašības.

Par augu nesējiem kalpo niedru jēlcukurs un medus. Turklāt saskaņā ar ajūrvēdas tekstiem niedru cukurs un medus piešķir saldu, atsvaidzinošu garšu. Chyavanprash bez cukura un medus nebūtu tādas pašas iedarbības.

Biežāk uzdotie jautājumi par Chyavanprash:

Vai Chyavanprash ir jāglabā ledusskapī?
Parasti tas nav jāglabā ledusskapī. Tomēr, ja to lietojat ilgāk nekā 4 nedēļas pēc pirmās atvēršanas, ieteicams to uzglabāt vēsumā.

Vai Chyavanprash var lietot ilgstoši bez pārtraukuma?
Tā kā Chyavanprash ir dabīgs uztura bagātinātājs, nevis zāles, to var (un vajadzētu) lietot katru dienu bez ierobežojumiem.

Kā un cik bieži var lietot Chyavanprash?
1-2 tējkarotes dienā, piemēram, kā uzkodu uz maizes vai grauzdiņa. Vai vienkārši sūkājot ar karoti. Labākai gremošanai ieteicams lietot kopā ar nedaudz (silta) piena.

Nimi Ayurveda Chyavanprash atbilst smago metālu pārvaldības prasībām un ir sertificēts saskaņā ar stingrajām BDIH vadlīnijām pārtikai: "BDIH Smago metālu pārvaldība".

Lietošana:

Lietošana: 1-2 tējkarotes dienā: pirms brokastīm un 15 minūtes pirms nākamās ēdienreizes (vai starp ēdienreizēm). Šo daudzumu var arī izšķīdināt siltā pienā vai pagatavot gardu sildošu dzērienu no sojas vai rīsu piena. Tas ir garšīgi uzziests uz grauzdiņiem. Lielisks tonizējošs līdzeklis bērniem (5-12 gadi) - puse tējkarotes pirms brokastīm. Bērniem ieteicams lietot 0,5 tējkarotes dienā.

Vislabāk to lietot no rīta, bet var lietot arī jebkurā citā dienas laikā, vēlams ar siltu pienu pirms gulētiešanas.

Sastāvs: cukurniedru cukurs (džageri), indijas lapas, gī sviests, kardamons, garie pipari, ashwagandha, haritaki, gokshura, pueraria, saldā pelašķa, riekstkoks, šatavari.

Alergēni: satura daļā atzīmēti treknrakstā.

Uzturvērtība (100 g): enerģētiskā vērtība 1313 kJ/311 kcal, Tauki: 5,9 g (no tiem piesātinātās taukskābes 2,2 g), ogļhidrāti: 60,3 g (no tiem cukuri 46,1 g), olbaltumvielas: 1,6 g, sāls: 0,28 g, šķiedrvielas: 5,3 g.

Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāšana: uzglabāt cieši noslēgtā traukā, tumšā, vēsā vietā. Pēc atvēršanas uzglabāt ledusskapī.

Izcelsmes valsts: Indija

Neto daudzums: 250g

Derīguma termiņš: skatīt iepakojumu

Ražotājs: Ayurveda Handels GmbH, Vācija

Ķermeņa tips (dosha):
Vata / Pita / Kapha
Izcelsmes valsts:
Indija
Ražošanas valsts:
Indija
Svars/Daudzums:
250 g
Ayurmarket iesaka
Visi produkti
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Vegāns Vegāns
395 €
Pašlaik mums nav