Katalogs
Hingvashtaka garšvielu maisījums pulverī, Nimi Ayurveda, 100g
Hingvashtaka garšvielu maisījums pulverī, Nimi Ayurveda, 100g
  • Hingvashtaka garšvielu maisījums pulverī, Nimi Ayurveda, 100g

Hingvashtaka garšvielu maisījums pulverī, Nimi Ayurveda, 100g

Hingvashtaka pulveris ir tradicionāls ājurvēdas garšaugu un garšvielu maisījums, ko īpaši izmanto, lai veicinātu gremošanu, un tradicionāli tiek izmantots meteorisms ( vēdera uzpūšanās, ko izraisa gāzu uzkrāšanās zarnās) .

Indijā Hingvashtaka pulveris ir pazīstams arī kā Hingashtak Churnam vai Hinga Shtak Choornam, un tas tiek novērtēts tā Vata dosha samazināšanas īpašību dēļ.

1995 €
Pieejamība: 5 Gab.
Produkta kods: 10640

Pēc sātīgām pusdienām Indijā cilvēkiem tradicionāli patīk pasniegt Hingwastak, ko bieži sauc vienkārši par "Hing". Šī populārā Hingvashtaka sastāv no Hing un kopumā astoņām ("Ashta") vērtīgām garšvielām, piemēram, ingvera, ajwain, melnās ķimenes, pipariem un akmens sāls. Tiek uzskatīts, ka Hingvashtaka sadedzina Amu, toksīnus un atkritumus, kas saskaņā ar ājurvēdas tradīcijām var rasties no pārāk mazas gremošanas uguns (Agni) un smagas, grūti sagremojamas pārtikas. Ājurvēdā tie tiek uzskatīti par galveno nelīdzsvarotības cēloni.

Ziemeļindijā Hing ir daudzu karija un dārzeņu ēdienu sastāvdaļa. To parasti izmanto, lai ērti pagatavotu ēdienu. Tradicionāli Hingvashtaka sajauc 1:1 ar ājurvēdas gī un lieto pirms ēšanas.

Galvenā sastāvdaļa Hing ir labāk pazīstama ar latīņu nosaukumu asafoetida, kas nozīmē "slikti smaržojoši sveķi". To pazīst arī ar citiem nosaukumiem, piemēram, "velna mēsli", kas neizklausās īpaši pievilcīgi. Taču, ja pratīsi pareizi lietot Hing vai Hingwastak, ātri vien pamanīsi, ka gatavošanas laikā ne tikai pazūd intensīvā sēra smarža, bet ēdiens iegūst patīkamu garšu ar vieglu puravu garšvielu.

Ja Hingwastak tiek gatavots tieši ar ēdienu, spēkā ir tas pats noteikums, kas to gatavojot ar Asafoetida: lietojiet to ļoti taupīgi – tad tas piešķir labu, ļoti īpašu aromātu daudziem ēdieniem.

Tradicionāli ieteicams sajaukt Hingwastak ar gī un lietot pirms ēšanas. Tiek uzskatīts, ka tīru gī ķermenim ir grūti absorbēt.

Ja vēlaties gī bagātināt ar medu vai cukuru, tas ir lielisks enerģijas avots – taču gī cukura satura dēļ to vēlams lietot ar mēru.

Lietošanas metode:

Sajauc 2 g pulvera (vienu mazu tējkaroti) siltā ūdenī un izdzer. Maksimālais ieteicamais dienas daudzums: 6 g

Varat arī pievienot ēdieniem iepriekš aprakstītajos veidos.

Sastāvdaļas : Asafetida, ingvers, ķimenes, garie pipari (Pippali), melnie pipari, selerijas, akmens sāls.

Neto daudzums : 100g

Uzglabāšanas apstākļi : uzglabāt sausā, vēsā, tumšā, bērniem nepieejamā vietā.

Izcelsme: lauksaimniecība ārpus ES (Indija)

Ražotājs: Ayurveda Handels GmbH, Hamburga, Vācija

Ķermeņa tips (dosha):
Vata
Izcelsmes valsts:
Vokietija
Svars/Daudzums:
100 g
Ayurmarket iesaka
Visi produkti
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav