Katalogs
Malti ķiploki, Sattva Foods, 100 g
Zīmols: Sattva Ayurveda
Malti ķiploki, Sattva Foods, 100 g
  • Malti ķiploki, Sattva Foods, 100 g

Malti ķiploki, Sattva Foods, 100 g

Zīmols: Sattva Ayurveda

Žāvētu ķiploku pulveris piešķir ēdieniem lielisku aromātu un garšu. Piemērots visu veidu ēdieniem, kam pievienoti svaigi ķiploki.

Garša: asa, rūgta, salda, savelkoša, sāļa.

Virja: sasilšana.

Vipaka: Pikanti.

Ietekme uz tridēšanu: М ↓ P ↑ K ↓

Piemērots lietošanai līdz 2024-07-30.

250 €
Pieejamība: 7 Gab.
Produkta kods: 5903794184084

Ķiploku augstās uzturvērtības un ārstnieciskās īpašības ir saistītas ar tā ārkārtīgi bagātīgo ķīmisko sastāvu. Tas satur daudz mazāk ūdens (60-64%) nekā citos dārzeņos, vairāk ogļhidrātu (vairāk nekā 20%) un vairāk slāpekļa (apmēram 7%) nekā sīpoli. Šķiedru saturs ir 0,7%. Ķiploku sīpoli satur 35-42% sausnas, kas saistās ar lielu daudzumu inulīna (20-27%), kas, iedarbojoties uz kuņģa skābēm, pārvēršas cilvēka organismam vērtīgā cukurā - fruktozē. Sīpoli satur arī 6-8% kopproteīna, 0,5% reducējošo cukuru un aptuveni 5% tauku. Tie satur cilvēkiem īpaši vērtīgas aminoskābes: lizīnu. Ķiploki satur flavonoīdus – vielas, kas atbrīvo asinsvadu spazmas, pazemina asinsspiedienu un palīdz izvadīt no organisma holesterīnu. Polisaharīdiem – fruktozāniem, kas uzkrājas sīpoliņos – ir augsta uzturvērtība. Turklāt ķiploki satur pentozānus, glikozīdus, pektīnvielas, organiskās skābes, fitosterīnus.

Ķiploki ir bagāti ar minerālsāļiem. Pelni satur 17 ķīmiskos elementus, tostarp kāliju, fosforu, kalciju, magniju, mangānu, varu, sēru, niķeli, hloru, titānu, selēnu, nātriju, svinu, boru. Ķiploki ir īpaši bagāti ar dzelzi (1,5 mg%), cinku (1,0 mg%) un joda sāļiem. Pēdējais ir īpaši svarīgs cilvēka ķermenim. 1 kg ķiploku satur 0,94 mg, kas var ietekmēt vairogdziedzera darbību. Ķiploku sīpoliem nav daudz vitamīnu. Tie satur 7-25 mg% askorbīnskābes (C vitamīna), karotīna jeb A provitamīna, B1 vitamīna jeb tiamīna, B2 un PP. Tomēr ķiploki ir pārāki par tiamīna saturu nekā visi citi dārzeņi. Ķiploku lapas un jaunās bultas ir ļoti bagātas ar C vitamīnu - līdz 140 mg%. Tie satur arī karotīnu, PP vitamīnu. Lapu sausnas saturs ir 10,2-19,2%, cukura saturs ir 2,3-4,6%.

Lietošana: Žāvētu ķiploku pulveris piešķir ēdieniem lielisku aromātu un garšu. Piemērots visu veidu ēdieniem, kam pievienoti svaigi ķiploki.

Sastāvdaļas: kaltēts ķiploku pulveris .

Alergēni : iepakots vidē, kur tiek uzglabāti zemesrieksti, sezama sēklas, lipekli saturoši produkti, kvieši, piena pulveris, soja un sinepes.

Izcelsmes valsts: Indija

Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā, vēsā vietā

Neto saturs: 100 g

Labākais pirms: apskatiet iepakojumu

Izcelsmes valsts:
Indija
Ražošanas valsts:
Indija
Svars/Daudzums:
100 g
Ayurmarket iesaka
Visi produkti
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav