Katalogs
Žāvēts mango pulveris Amchur, Sattva Foods, 100g
Zīmols: Sattva Ayurveda
Žāvēts mango pulveris Amchur, Sattva Foods, 100g
  • Žāvēts mango pulveris Amchur, Sattva Foods, 100g

Žāvēts mango pulveris Amchur, Sattva Foods, 100g

Zīmols: Sattva Ayurveda

Mango pulveris (Amchur) ir izgatavots no negataviem mango augļiem. Tie ir īpaši izplatīti Indijā. Tam ir augļu saldskāba garša ar kampara, sveķainām notīm.

Garša: skāba, savelkoša.

Virija: Dzesēšana.

Vipak: Pikanti.

Ietekme uz tridošu: VPK ↑

Der lietošanai līdz 30.07.2024.

350 €
Pieejamība: 1 Gab.
Produkta kods: 5903794184015

Mango pulveris (AMCHUR) ir izgatavots no negataviem mango augļiem. Tie ir īpaši izplatīti Indijā. Tam ir augļu saldskāba garša ar kampara, sveķainām notīm.

Mango ir unikāls auglis – tas ilgstoši saglabā jaunību un svaigu ādu, aptur agrīnu organisma novecošanos. Mango ēdieni un dzērieni bagātina asinis un smadzeņu šūnas, atjauno un nekavējoties mazina nogurumu. Amchur pulveris uzlabo garastāvokli un palīdz pret depresiju. Tas pozitīvi ietekmē dzirdes zudumu, aktivizē tievās zarnas darbu, uzlabo asinsriti plaušu audos, mazina muskuļu nogurumu. Normalizē kalcija vielmaiņu organismā, veicina redzes uzlabošanos.

Amčura pagatavošanai ņem negatavus mango augļus, notīra, sagriež un žāvē saulē. Pēc tam žāvētos mango gabaliņus jāsasmalcina pulverī. Lai pagatavotu 1 kg amčura, nepieciešami aptuveni 27 kg neapstrādātu mango. Negatava mango mīkstums atšķiras no nobrieduša, jo tajā gandrīz nav cukura.

Sastāvs: kaltēts mango pulveris satur dzelzi, A vitamīnu (karotīnu), B2 vitamīnu (riboflavīnu) un lielu daudzumu C vitamīna. Arī amčura pulveris satur ļoti daudz citrusaugļu skābju.

Kulinārijas izmantošana: Amchur galvenais mērķis ir paskābināt ēdienus. Pārsvarā to izmanto dārzeņu karija sastāvā, pievieno karstām un saldajām garšvielām, skābiem dzērieniem, zupām, dārzeņu ēdieniem, salātiem, uzkodām, augļu un dārzeņu salātiem.

Šis pulveris palīdz sagremot olbaltumvielas un ir lielisks gremošanas stimulants. Pirms amčuro pievienošanas dārzeņus viegli apcep eļļā. Mango pulveris ir viena no krāsnī izmantotā tikka maisījuma sastāvdaļām.

Mango pulveris piešķir biezpiena ēdieniem (biezpiena pankūkām, sautējumiem, biezpienam ar augļiem) īpašu garšu un interesantu skābuma antenu. Tāpat kā citronu, tos bieži izmanto cepšanā un pievieno dzērieniem. Vasarā vienmēr ir patīkami dzert atspirdzinošus dzērienus ar mango pulveri. Pagatavošanai trešdaļu tējkarotes amčura pievieno glāzei ūdens.

Uzglabājiet pulveri hermētiskā traukā, lai vislabāk saglabātu tā garšu un ārstnieciskās īpašības.

Mango koka zaļos augļus sagriež šķēlēs, pēc tam žāvē un sasmalcina pulverī. Izmanto kā aromatizētāju un paskābinošu garšvielu dārzeņu karija sastāvā. To var izmantot arī skābu dzērienu pagatavošanai un pievienot salātiem. Ziemeļindieši izmanto mango pulveri, lai ēdienam piešķirtu pikantu un skābu garšu, tāpat kā rietumnieki izmanto citronu. Rīkojieties uzmanīgi, jo tas ir viegli uzliesmojošs.

Mango pulveris ir sauss un auksts, tāpēc bezalkoholiskos dzērienus ir labi pagatavot vasarā, pievienojot trešdaļu tējkarotes pulvera 1 tasei ūdens. Pateicoties to atvēsinošajam raksturam, tos izmanto karstajā sezonā, kā arī ziemā, lai aktivizētu Vata došu organismā. Mango var lietot kā galvas un pieres losjonu pret karstām galvassāpēm, sajaucot ar olīveļļu un ierīvējot karsto pēdu zoles. Mango ir labs sirdij kā tonizējošs dzēriens, kas atdzesē karstuma traucējumus sirdī. Tas arī pazemina asinsspiedienu, ja to lieto infūzijas veidā 2-3 reizes dienā 5-6 dienas vai sajauc ar cukuru un medu (viena trešdaļa tējkarotes pulvera uz 1 ēdamkaroti cukura vai medus). Mango, kas sajaukti ar olīvu vai kokosriekstu eļļu, lieto nātrenes, niezošu izsitumu un citu niezošu ādas izsitumu ārstēšanai. Mango pulveris noņem un izšķīdina savdu (melno žulti, kas atbilst vata došai) un gļotas. No mango pulvera var pagatavot medus dzērienu, ko var lietot ilgstoši, lai uzturētu normālu visu četru mitruma līmeni organismā: 1 glāze medus, 2 glāzes ūdens. Vāra 40-45 minūtes, nepārtraukti noņemot dzelteno vasku, līdz paliek tikai viens medus, tas ir, visam ūdenim jāvārās. Tad ņem mango pulveri (1 ēdamkarote), samaisa trešdaļā glāzes ūdens un lēnām ielej medū, uzvāra, filtrē caur marli un ieber stikla traukā. Ņem 1 ēdamkaroti medus 2-3 reizes dienā 30 minūtes pirms ēšanas. Jūs varat sajaukt pusi glāzes ūdens. Tos var dzert ilgi, 2-3 mēnešus.

Esi uzmanīgs! Ar mango pulveri jābūt uzmanīgiem, jo šī garšviela viegli aizdegas.

Lietošana: zupu un dārzeņu ēdienu garšvielām. Pirms pasniegšanas var samīcīt un pārkaisīt. Piemērots arī maizes izstrādājumiem.

Sastāvs: žāvēts mango pulveris.

Alergēni : iepakots vidē, kas satur zemesriekstus, sezama sēklas, lipekli saturošus produktus, kviešus, piena pulveri, soju un sinepes.

Izcelsmes valsts: Indija

Uzglabāšanas nosacījumi: uzglabāt sausā, vēsā vietā

Neto daudzums: 100 g

Labākais pirms: skatieties uz iepakojuma

Izcelsmes valsts:
Indija
Ražošanas valsts:
Indija
Svars/Daudzums:
100 g
Similar products
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Vegāns Vegāns
Bez laktozes Bez laktozes
Nesatur glutēnu Nesatur glutēnu
Organisks Organisks
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Vegāns Vegāns
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Vegāns Vegāns
Svaigēdājiem Svaigēdājiem
Pašlaik mums nav
Organisks Organisks
Pašlaik mums nav
Vegāns Vegāns
Bez laktozes Bez laktozes
Nesatur glutēnu Nesatur glutēnu
Organisks Organisks
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Ayurmarket iesaka
Visi produkti
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav