Šī karija koka lapas tiek novāktas visu gadu, un tās ir svarīga garšvielu un augu sastāvdaļa Indijas subkontinentālajā virtuvē.
Raksturīgās garšas dēļ karija lapas bieži pievieno pākšaugiem un pievieno zupām.
Aromatizētas efejas lapas izmanto sautējumos, zupās un citos ēdienos, kuru pagatavošanai tās nepieciešamas. Piešķir ļoti atšķirīgu un smalku garšu, aromātu. Trauka gatavošanā smaržīgās efejas lapas liek taukos un apcep, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Karstie tauki atdzīvina to aromātu. Katrā ziņā „curry" lapas gatavojot kļūst mīkstas, atšķirībā, piemēram, no lauru lapām, un tās var lieliski ēst, taču estētisku apsvērumu dēļ tās var izņemt. „Curry" lapas var pievienot ēdienam lielākā daudzumā, nekā lauru lapas.
Smaržīgās efejas lapas uzlabo gremošanu un asinsriti iegurņa orgānos, aknu darbību, žults izdalīšanos. Nedaudz dezinficē. Veicina svīšanu, kas pasargā organismu no pārkaršanas karstuma laikā. „Curry" lapas ir slavenas ar savām antioksidanta un pretiekaisuma īpašībām, pateicoties to unikālajam alkaloīdam – karbazolam.
* No bioloģiskajām saimniecībām.
Alergēni: Atzīmēti treknrakstā (ja tādi ir).
Izcelsmes valsts: Indija, Šrilanka
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā, vēsā vietā
Neto svars: 5 g., 45 g., 100 g
Izlietot līdz: skatīties uz iepakojuma
Ražotājs: Cosmoveda, Vācija
45 g
100 g
- −-20%