Pogas ir ciete, ko iegūst, izskalojot sasmalcināto pogu serdi ar ūdeni. No viena sāgo iegūst 110-150 kg cietes. Sagas izmanto kā miltus pudiņiem, pufiem, maizei un kā miltus kā biezinātāju. Piemēram, Sepik jaunās Gvinejas Sepikas upes reģionā sago pankūkas ir ikdienas pamatēdiens, ko bieži ēd kopā ar zivīm.
Īstā saga (latīņu:Metroxylon sagu; angļu:true sago palm) ir palmu dzimtas sāgo ģints suga, kas ir dzimtā Indonēzijā, Jaungvinejā, Molukā un Malaizijā.
Sāgo ir daudzstumbru palmas arvairākiem stumbriem , katrs stumbrs zied vienu reizi mūžā un atmirst, kad augļi nogatavojas .
Sago kokam ir liela ekonomiska nozīme, jo tas ir galvenais sago avots pasaulē.
Sagas ir ciete, ko iegūst, izskalojot ūdeni no saga sasmalcinātas serdes serdes serdes. No viena sago iegūst 110-150 kg cietes. Sagas izmanto kā miltus pudiņiem, pufiem, maizei un kā biezinātāju. Piemēram, Jaunās Gvinejas Sepikas upes reģionā sago pankūkas ir ikdienas pamatēdiens, ko bieži ēd kopā ar zivīm.
Uzturvērtība 100 g:
Enerģija - 1461 kJ / 344 kcal
Olbaltumvielas - 0,2 g
Ogļhidrāti - 85,5 g
Tauki - 0,2 g