Žāvētus zirņus pirms vārīšanas uz nakti iemērc aukstā ūdenī. Lai izvairītos no cietības, tos sālīt drīkst tikai tad, kad tie vārīti.
Tos galvenokārt izmanto zupu vai sautējumu un biezeņu pagatavošanai.
Žāvētus zirņus pirms vārīšanas uz nakti iemērc aukstā ūdenī. Lai izvairītos no cietības, tos sālīt drīkst tikai tad, kad tie vārīti. Tos galvenokārt izmanto zupu vai sautējumu un biezeņu pagatavošanai.
Pagatavošanas metode: nomazgā un vāra apmēram 30 minūtes, līdz tie kļūst mīksti.
Sastāvdaļas: mizoti šķelti zaļie zirņi. Var saturēt lipekļa pēdas. Nav ĢMO.
Uzturvērtība 100 g:
100 g 100g 100g
Tauki 1,8 g, no tiem piesātinātās taukskābes 0,1 g
Ogļhidrāti 54,7g, no tiem cukuri 0,0g
Sadalāmās vielas 12,6g
Olbaltumvielas 19,5g
Sāls 0,02g
Uzglabāt tumšā vietā, temperatūrā, kas nav augstāka par 20 °C, un relatīvajā mitrumā, kas nepārsniedz 70 %.