Katalogs
Galangals (ārstnieciskā alpīnija), malts, organisks, Seyfried, 50 g
Zīmols: Seyfried
Organisks Organisks
Galangals (ārstnieciskā alpīnija), malts, organisks, Seyfried, 50 g
  • Galangals (ārstnieciskā alpīnija), malts, organisks, Seyfried, 50 g
  • Galangals (ārstnieciskā alpīnija), malts, organisks, Seyfried, 50 g
  • Galangals (ārstnieciskā alpīnija), malts, organisks, Seyfried, 50 g
  • Galangals (ārstnieciskā alpīnija), malts, organisks, Seyfried, 50 g

Galangals (ārstnieciskā alpīnija), malts, organisks, Seyfried, 50 g

Zīmols: Seyfried
Organisks Organisks

Pazīstams kā mazais ingvers, Alpinia officinarum.

Izmanto gan kā garšvielu, gan kā ārstniecības augu. Patīkama garša, kas līdzīga pipariem ar garšīgu citrusaugļu garšu.

695 €
Pieejamība: 3 Gab.
Produkta kods: 11996

Eiro zaļā lapa
Galangalas dzimtene ir Taizeme. Pašlaik Galangal audzē Dienvidaustrumu Ķīnā, Japānā, Indijā un Antiļu salās.
Galangals ir daudzgadīgs niedru dzimtas augs. Šī auga saknes ir ložņainas, līdz 100 centimetru garas un 2 centimetrus platas. Ziedošie galangalu dzinumi aug no 40 līdz 150 centimetriem augstumā no saknēm. Tās ziedi ir balti, koncentrēti konusveida ziedkopās. Savāktā izejviela ir galangāļu saknes, kuras ieteicams izrakt rudenī no četrgadīgiem un piecgadīgiem stādījumiem.
Izraktās saknes jānomazgā, jānotīra, jāsagriež gabaliņos un jāizžāvē saulē. Vispiemērotākie ir 10 centimetrus gari un 2 centimetrus plati kliņģerīšu saknes gabaliņi. Šie gabali ir sarkanīgi vai brūni no ārpuses un brūngani oranži no iekšpuses.
Veselības īpašības
Galangal saknes satur 0,5-1% ēteriskās eļļas, kas satur cineolu. Galangal saknes satur arī evgenolu, seskviterpēnus, galangīnu, kamparīnu un alpinolu. Ājurvēdā ir ieteicams lietot galangāļu sakņu novārījumu, lai uzlabotu apetīti, kuņģa-zarnu trakta darbību un mazinātu sāpes vēderā.
Uztura īpašības
Galangāļu sakņu smarža atgādina ingveru, bet ir aromātiskāka, tai ir patīkama pipariem līdzīga garša un garšīga citrusaugļu garša. Liela daļa ēterisko eļļu nodrošina pikantu aromātisku garšu, kas piemērota vairumam ēdienu.
Galangal ir īpaši populāra Āzijas virtuvē. Tas ir ideāli piemērots zupu, dārzeņu, pākšaugu un rīsu ēdienu pagatavošanai.

Ārzemēs galangalus izmanto liķieru un citu alkoholisko dzērienu ražošanā. Šo garšvielu plaši izmanto Indijas un Indonēzijas virtuvē. Galangal garšo ar dārzeņiem, rīsiem, gaļas un zivju ēdieniem un mērcēm. Ķīnā galangalā tiek degustēti arī saldie ēdieni.

Sastāvdaļas: maltā ārstnieciskā alpīne (galangal) * .

* no bioloģiskajām saimniecībām

Alergēni : satur treknrakstā.

Izcelsmes valsts: ārpus ES

Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā, vēsā vietā

Neto saturs: 50 g

Labākais pirms: apskatiet iepakojumu

Ražotājs: Seyfrieds Naturwaren, Vācija

Izcelsmes valsts:
Indija
Ražošanas valsts:
Vokietija
Svars/Daudzums:
50 g
Ayurmarket iesaka
Visi produkti
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav