Kala namak ir akmens sāls, ko izmanto Dienvidāzijā un kas tiek dedzināts krāsnīs, un tam ir asa sēra smaka.
To ražo no sāļiem, kas iegūti Himalaju apkārtnes reģionos.
"Kala Namak" jeb Indijas melnā sāls ir tīrs un nerafinēts melnais sāls ar unikālu sērskābo garšu, kas atgādina vārītas olas un sīpolus.
Kala Namak lietojums. Indijas virtuvē kā čaats (indiešu dārzeņu un augļu salāti) un čatnijs. Piešķir ēdieniem īpašu garšu. Aizstāj tikai tafelzout.Kala Namak aizstāj olu garšu.
Melnā sāls, pazīstama arī kā Kala Namak, ir akmens sāls veids, ko bieži izmanto Dienvidāzijas virtuvē, jo īpaši Indijā, Pakistānā un Bangladešā. Tas ir sarkanīgi pelēkā krāsā, un tam ir specifiska sēra smaka, ko bieži vien salīdzina ar vārītu olu smaržu. Melno sāli iegūst, karsējot dabīgo sāli ar noteiktiem garšaugiem un garšvielām, piemēram, harad sēklām, pēc tam to atdzesē un sasmalcina smalkā pulverī. To izmanto kā garšvielu un aromatizētāju dažādos ēdienos, jo īpaši čatnijos, čaatos un salātos. Tiek uzskatīts, ka melnajai sālei piemīt arī citas labvēlīgas īpašības, piemēram, tā veicina gremošanu un mazina aizcietējumus. Svarīgi atzīmēt, ka melnā sāls nav parastās sāls aizstājējs, jo tai ir atšķirīga garša un to lieto mazākos daudzumos.
Sastāvs: sāls (melnā, kalnu).
Uzturvērtība: nātrijs (37,83 g), hlorīds (60,3 g), kālijs (87 g), sērs (450 mg), dzelzs (43,1 g).
Izcelsmes valsts: Indija
Ražotājs: TRS Wholesale Co. LTD., Apvienotā Karaliste
Uzglabāšanas apstākļi: Uzglabāt sausā, vēsā vietā.
Tīrais saturs: 100 g