Ķiplokus izmanto gan aukstos, gan siltos ēdienos.
Tos var pievienot aromātiskiem ēdieniem, piemēram, ķiploku bagetēm, ķiploku mērcēm vai tzatziki.
Kā garšviela ķiploki pastiprina garšu, un tos var kombinēt ar ceptiem un sautētiem ēdieniem, zivīm vai sautējumiem.
No dehidrētiem ķiplokiem pagatavotam ķiploku pulverim ir mazāk asa, agresīva un izteikti atšķirīga garša, ar mazāku saldumu. Tos izmanto tādiem ēdieniem kā uz grila cepta vistas gaļa, makaroni un pica, popkorna piedevas, visu veidu gaļas ieziešanai un kā lielisku dārzeņu garšvielu.
Ķiploku pulveris ir piemērota alternatīva svaigiem ķiplokiem. 2 vidēji lielu svaigu ķiploku daiviņu vietā izmantojiet ½ tējkarotes. To izmanto zupu, gaļas un dārzeņu ēdienu aromatizēšanai, ja nepieciešams svaigs ķiploks.
Uzturvērtība 100 g:
Enerģija: 331 kcal / 1384 kcal
Olbaltumvielas: 17 g
Tauki: 0,7 g, no tiem piesātinātās taukskābes: 0,2 g
Ogļhidrāti: 73 g, no tiem cukurs: 2,4 g
Diētiskās šķiedrvielas: 9 g
Sastāvdaļas : kaltēti ķiploki pulverī.
Alergēni: Iepakots vidē, kas satur zemesriekstus, sezama sēklas, lipekli saturošus produktus, kviešus, piena pulveri, soju un sinepes.
Uzglabāšanas apstākļi : uzglabāt sausā, vēsā vietā
Derīguma termiņš: skatīt iepakojumu