Tie ir sasmalcināti sarkanie čilli pipari. Tos izmanto daudzos indiešu ēdienos kā garšvielu, lai piešķirtu tiem pikantumu, garšu un krāsu.
Sasmalcinātus čili piparus var pārkaisīt uz zupām, makaroniem, picām un citiem ēdieniem, lai piešķirtu tiem pikantu garšu!
Sasmalcināts čilli Īpaši asie sasmalcinātie sarkanie pipari jeb sarkano piparu pārslas ir garšviela, kas sastāv no kaltētiem un sasmalcinātiem sarkanajiem čilli pipariem. Šo garšvielu parasti gatavo no kajēnas pipariem.
Smalcinātie čilli pipari ir ļoti pikanti. Kad tos pievieno karstā eļļā un apcep, tie kļūst tumšāki un piešķir ēdienam gardu garšu.
Uzturvērtība 100 g:
Enerģija (Kcal) - 282Kcal
Olbaltumvielas - 13 g
Tauki - 14 g, no tiem piesātinātās taukskābes - 2,5 g
Ogļhidrāti - 50 g, no tiem cukurs - 7,2 g
Šķiedrvielas - 35 g
Sastāvdaļas: sasmalcināti čilli pipari.
Uzglabāšana: uzglabāt vēsā un sausā vietā.