Melnie pipari, iespējams, ir pasaulē populārākā garšviela. Tai ir raksturīga svaiga un pikanta garša. Tos var malt, un tie ir piemēroti arī ēdienu pagatavošanai.
Melnie pipari, iespējams, ir pasaulē populārākā garšviela. Šiem melnajiem pipariem ir raksturīga svaiga un pikanta garša. Tos var samalt, un tie ir piemēroti arī ēdienu pagatavošanai.
Piper nigrum ir tropu kāpostaugu sēklas. Viena no pasaulē visplašāk izmantotajām garšvielām. Tā padara ēdienu pikantu un, tāpat kā citas pikantās garšvielas, veicina gremošanu.
Melnie pipari ir nenogatavojušies augļi, ko novāc un žāvē noteiktā temperatūrā. Šādos apstākļos zaļie pipari, iedarbojoties fermentiem, kļūst melni, līdzīgi kā tējas lapas.
Ja nenogatavojušos papriku ātri žāvē virs augstas uguns uz uguns, marinē sālījumā vai žāvē, fermentācijas process apstājas un paprika paliek zaļa. Zaļie pipari ir mazāk pikanti un aromātiskāki.
Nogatavojušos sarkanos piparus nevar žāvēt tāpat kā melnos piparus, jo tajos ir daudz cukura. Tomēr pēc dažu dienu mērcēšanas ūdenī no augļiem mehāniski noloba virsējo slāni un pārējo daļu izžāvē. Tādējādi baltie pipari nesastāv no visa augļa, bet tikai no sēklām (kodola), ir krēmīgi baltā krāsā, ļoti pikanti un mazāk aromātiski nekā melnie pipari.
Sastāvs: maltimelnie pipari.
Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāt sausā, vēsā vietā.