Asafoetida kā garšviela tiek lietota un novērtēta jau kopš seniem laikiem. Tās spēcīgais aromāts atgādina ķiploku smaržu. Grieķu sierāboliņš ir plaši izplatīta un nozīmīga garšviela Āzijā. Saskaņā ar ajūrvēdu grieķu sierāboliņš papildus Pitta palielina Agni un stimulē uguns/ūdens elementu.
Asafoetida un grieķu sierāboliņš ir ļoti piemēroti eksotiskiem ēdieniem, īpaši ēdieniem dals (pākšaugi), kurus var aromātiski uzlabot.
Bioloģiskā kvalitāte!
Tā ir viena no dīvainākajām un spēcīgākajām garšvielām Dienvidaustrumāzijā, un tai jābūt ikvienas labas virtuves sastāvdaļai. Ajūrvēdas diētā šī garšviela aizstāj sīpolu un ķiploku. To galvenokārt izmanto kopā ar ingveru, kardamonu un akmens sāli. To var iegādāties pulvera vai pastas veidā. Sajauc ar grieķu sierāboliņu.
Indijā asafetidu plaši lieto. Tā ir būtiska pārtikas produktu sastāvdaļa, un ēdieni, kas ir grūtāk sagremojami, piemēram, pākšaugi vai kartupeļi, vienmēr jāgatavo ar to. Asafetida ir pikanta un asa, palielina apetīti, uzkurina gremošanas uguni, tonizē, un tās lietošana ēdienā novērš gāzu uzkrāšanos zarnās, t. i., vēdera pūšanos, un atvieglo gremošanu.
Grieķu sierāboliņš ir plaši izplatīta un svarīga garšviela Āzijā. Saskaņā ar ajūrvēdu grieķu sierāboliņš papildus Pitta palielina Agni un stimulē uguns/ūdens elementu.
Asafoetida un grieķu sierāboliņš ir ļoti piemēroti eksotiskiem ēdieniem, jo īpaši ēdieniem no pākšaugiem, kurus var aromātiski uzlabot.
Ājurvēda asafetidei piešķir visspēcīgākās pretmikrobu un baktericīdās īpašības.
Sastāvs: asafetidas pulveris, maltas grieķu sierāboliņa sēklas.
Visas sastāvdaļas ir no sertificētām bioloģiskām saimniecībām.
Uzglabāt vēsā, sausā, no gaismas pasargātā vietā.
Izcelsmes valsts: lauksaimniecība ārpus ES (Indija)
Ražotājs: Seyfried's Naturwaren GbR, Vācija
- −-20%