Jaggery ir vairāk nekā tikai saldinātājs. Indijā to uzskata par īpaši vērtīgu ēdienu. Jaggery izmanto karameļu un augļu garšai, bieži izmanto karsto un auksto dzērienu, saldumu un indiešu ēdienu pagatavošanai.
Jaggery ir tradicionālais nerafinētais cukurs, ko plaši izmanto Āzijā, Āfrikā un Dienvidamerikā. Šāda veida cukurs tiek iegūts, karsējot cukurniedru sulu, neizdalot melasi (brūnā cukura sīrupu) un neatdalot cukura kristālus. Nerafinēts niedru cukurs ir mazāk salds nekā mūsu parastais rafinētais, jo tajā paliek nesaldināti piemaisījumi. Nerafinēts cukurs ir veselīgāks par rafinētu. Tas saglabā arī dažādus minerālsāļus, un šī cukura ražošanas procesā nav nepieciešamas nekādas papildu ķīmiskās piedevas. Nerafinēts cukurs asinsritē nonāk lēnāk un vienmērīgāk, tāpēc cukura līmenis asinīs tik strauji nepalielinās.
Jaggery ir jēlcukurs no cukurniedru melases, kas ir bagāts ar minerālvielām, vitamīniem un mikroelementiem. Ajūrvēdas klasika!
Jaggery ir vairāk nekā tikai saldinātājs. Indijā to uzskata par īpaši vērtīgu ēdienu. Jaggery izmanto karameļu un augļu garšai, bieži izmanto karsto un auksto dzērienu, saldumu un indiešu ēdienu pagatavošanai.
Vidēji brūna, gaiša krāsa. Visas sastāvdaļas ir no sertificētām bioloģiskām saimniecībām.
Sastāvdaļas: tīrs cukurniedru cukurs*
*no kontrolētām bioloģiskām lauksaimniecībām
Uzturvērtība uz 100 g:
Enerģija: 1491 kJ / 356 kcal
Tauki: 0 g, no tiem piesātinātās taukskābes: 0 g
Ogļhidrāti: 87,9 g, no tiem cukuri: 80 g
Olbaltumvielas: 0,9 g
Sāls: 0 g
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt vēsā, sausā vietā.
Izcelsme: Lauksaimniecība ārpus ES (Indija)
Ražotājs: Cosmoveda, Vācija
- −-40%