Katalogs
Melnā sāls Kala Namak, smalka, bioloģiska, Cosmoveda, 100g
Zīmols: Cosmoveda
Organisks Organisks
Melnā sāls Kala Namak, smalka, bioloģiska, Cosmoveda, 100g
  • Melnā sāls Kala Namak, smalka, bioloģiska, Cosmoveda, 100g

Melnā sāls Kala Namak, smalka, bioloģiska, Cosmoveda, 100g

Zīmols: Cosmoveda
Organisks Organisks

Ājurvēdas melnā sāls, pazīstama arī kā Kala Namak, ir īpašs akmens sāls, ko izmanto ājurvēdas tradīcijās sāls vietā vai kā aromātisku garšvielu. Pateicoties sēra savienojumiem, kas ir melnajā sālī, tai ir spēcīga aromātiska garša, kas piešķir lielisku garšas niansi, īpaši Āzijas virtuves ēdieniem.

Akmens sāls kristāli ir tieši samalti, tādējādi saglabājot daudzas vērtīgas sastāvdaļas. Pēc tam to vairākas stundas karsē smagos māla podos kopā ar vērtīgajiem ajūrvēdas augļiem Amla un Haritaki. Vērtīgās augļu sastāvdaļas apvienojas ar sāli, veidojot sarkanīgi brūnus, sēra aromātu saturošus kristālus. Sāls ir dabīga un bagāta ar svarīgākajām minerālvielām.

495 €
Pieejamība: Pašlaik nav noliktavā
Produkta kods: 10720/2
Pašlaik nav noliktavā


Eiro zaļā lapa

Melnā sāls (Kala Namak) ir vulkāniskā akmens sāls, ko izmantoja senajā Indijā un citās Āzijas valstīs. Šim sāls veidam ir brūngani pelēka krāsa (dažkārt pelēcīgi brūna vai tumši violeta) un asa smarža, kas atgādina vārītas olas. Tam ir sāļa garša, taču tā stiprums atšķiras no parastās sāls, un tas ēdieniem piešķir vārītu olu garšu.

Melno sāli plaši izmanto indiešu virtuvē, taču to var izmantot arī citos ēdienos, kur tā piešķirs unikālu un oriģinālu garšu. i ir sastopama Indijā, un to plaši izmanto kā garšvielu indiešu virtuvē. Melno sāli izmanto salātos, čaatos (indiešu ēdiens), raitas (indiešu ēdiens) un daudzos citos pikantos indiešu ēdienos.

Maltai melnajai sālei ir skaista rozā krāsa, bet, pievienojot to karstam ēdienam, tā kļūst melna, tāpēc tā arī ir nosaukta par melno sāli.

Dzelzs sulfāts piešķir melnajai sālei tumši violetu nokrāsu. Ūdeņraža sulfāts piešķir ēdieniem īpašu pikantu aromātu un garšu.

Melno sāli iegūst no seniem vulkāniem, un to plaši izmanto Indijas, Pakistānas, Japānas, Francijas un Dienvidāzijas virtuvē.

Tā ir ideāli piemērota visiem sporta veidiem un fiziski smagām aktivitātēm. Normāls daudzums melnās sāls nesatur ūdeni organismā un daudz retāk nosēžas locītavās.

Kala namak sāli novērtē veģetārajā un vegāniskajā virtuvē, īpaši tad, ja ar to vēlas piešķirt olu garšu ēdieniem, piemēram, tofu vai salātiem.

Lietošana:

Ājurvēdas melnā sāls ir ideāli piemērota zupu, dārzeņu ēdienu, mērču un salātu pagatavošanai. Lietojiet to papildus parastajai galda sālim un pievienojiet pēc gatavošanas, lai saglabātu sastāvdaļas. Sāls raksturīgās spēcīgās garšas dēļ iesakām to lietot saudzīgi. Lietojot pareizā daudzumā, Ājurvēdas melnā sāls piešķirs eksotiskiem ēdieniem izsmalcinātu un garšīgu garšu.

Pievienojot melno sāli skābajam krējumam, var pagatavot mērces ar majonēzes garšu. Tā ir lieliska garšviela svaigiem salātiem, uzkodas, grauzdētiem riekstiem, gurķiem ar jogurtu - raitas (starpprodukts starp auksto boršču un balto kartupeļu biezeni), augļu čatnijiem (piedevām) un masalas (garšvielu maisījumiem).

Melnā sāls labi sader ar jogurtu un sieru, arbūzu un mango.

Ājurvēdā melno sāli uzskata par sildošu garšvielu, tai piemīt sildoša iedarbība uz uguni, caurejas un antiseptiskas īpašības. Tā palielina pita un kapha un samazina vata došu. To lieto vēdera pūšanās un kuņģa darbības traucējumu (samazina kuņģa skābju izdalīšanos) un vairogdziedzera darbības ārstēšanai, kā arī gremošanas uzlabošanai, zarnu peristaltikas stiprināšanai, gāzu uzkrāšanās zarnās mazināšanai, anēmijas (mazasinības) ārstēšanai un redzes uzlabošanai. Ājurvēda iesaka melno sāli turēt katrā mājas aptieciņā.

Sinusīta izraisītu galvassāpju gadījumā sajauciet pusi tējkarotes melnās sāls ar pusi glāzes silta ūdens un katrā nāsī iepiliniet 5 pilienus.

Dehidratācijas gadījumā izdzer glāzi ūdens ar šķipsniņu melnās sāls un pusi tējkarotes citrona sulas.

Pret kakla sāpēm palīdz skalošana ar pusi tējkarotes melnās sāls, tējkaroti kurkumas un glāzi karsta ūdens.

Sastāvdaļas:

Ājurvēdas melnā sāls, malta

Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāt vēsā, sausā vietā

Izcelsme: lauksaimniecība ārpus ES

Ražotājs: Cosmoveda, Berlīne, Vācija

Izcelsmes valsts:
ne ES
Ražošanas valsts:
Vokietija
Svars/Daudzums:
100 g
Similar products
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Vegāns Vegāns
Autentiska ājurvēda Autentiska ājurvēda
Pašlaik mums nav
Ayurmarket iesaka
Visi produkti
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav
Pašlaik mums nav