Katalogs
Melnais sāls (Kala Namak), Govinda, 150 g
Zīmols: Govinda
Melnais sāls (Kala Namak), Govinda, 150 g
  • Melnais sāls (Kala Namak), Govinda, 150 g

Melnais sāls (Kala Namak), Govinda, 150 g

Zīmols: Govinda

Saskaņā ar ajūrvēdas tradīcijām ajūrvēdas melno sāli, kas pazīstama arī kā Kala Namak, daudzas stundas karsē smagos māla traukos kopā ar cēlajiem ajūrvēdas Haritaki un Amla augļiem.

Šajā procesā sāls uzsūc vērtīgo augļu saturu un pārvēršas sarkanos, brūnos un ar sēra aromātu sāls kristālos. Ajūrvēdas melnais sāls ir lieliska sastāvdaļa un piedeva visu veidu Āzijas ēdieniem, un, lietojot pareizās devās, tas uzlabo jebkura ēdiena garšu.

495 €
Pieejamība: 3 Gab.
Produkta kods: 10725/2

Melnais sāls Kala Namak - vulkāniskas izcelsmes akmens sāls, ko izmanto jau no senās Indijas un citu Āzijas valsts laikiem. Šim sāls veidam ir brūngani pelēka krāsa (dažkārt pelēki rūda vai tumši violeta) un asa smarža, kas atgādina vārītas olas. Garša ir sāļa, bet stiprumā atšķiras no parastās sāls, un piešķir ēdieniem vārītu olu garšu.

Melno sāli plaši izmanto Indijas virtuvē, taču to var izmantot arī citu ēdienu gatavošanā, kas piešķirs šim produktam unikālu un oriģinālu garšu. Indijā plaši tiek izmantota Indijas virtuvē kā garšviela. Melno sāli ber salātos, čatos (indiešu ēdiens), raita (indiešu ēdiens) un daudzos citos pikantos indiešu ēdienos.

Malts melnais sāls ir skaisti rozā krāsā, bet, pievienojot karstam ēdienam, tas kļūst melns, tāpēc to sauc par melnu.

Dzelzs sulfāts piešķir melnajam sālim tumši violetu nokrāsu. Ūdeņraža sulfāts ēdieniem piešķir īpašu pikantu smaržu un garšu.

Melno sāli iegūst no seniem vulkāniem un ļoti plaši izmanto Indijas, Pakistānas, Japānas, Francijas un Dienvidāzijas virtuvēs.

Lieliski piemērots ikvienam, kurš nodarbojas ar sportu un smagi strādā. Parastā daudzumā melnā sāls neaiztur ūdeni organismā, daudz mazāk nogulsnējas locītavās.

Kala namak sāls tiek novērtēts veģetāriešu un vegānu virtuvē, īpaši, ja runa ir par olu garšas piešķiršanu ēdieniem, piemēram tofu vai salātu pagatavošana.

Skābajam krējumam pievienojot melno sāli, iegūst majonēzes mērci. Lieliski piemērots svaigiem salātiem, uzkodām, grauzdētiem riekstiem, gurķiem ar jogurtu - rabarberiem (pa vidu starp auksto boršču un balto maisījumu), augļu čatnijam (garnējumam), pievieno masalai (garšvielu maisījumiem).

Melnā sāls lieliski sader ar jogurtu un sieru, arbūziem un mango.

Ajūrvēdā melnā sāls ir klasificēta kā sildoša garšviela, tai ir sildoša iedarbība, tai piemīt caureju veicinošas un antiseptiskas īpašības. Tas palielina pita un kapha, mazina vata došu. Lieto meteorisma, kuņģa slimību (samazina kuņģa skābju sekrēciju) un vairogdziedzera darbības ārstēšanai, lieto gremošanas uzlabošanai, zarnu peristaltikas stimulēšanai, gāzu uzkrāšanās mazināšanai zarnās, mazasinības (anēmijas) ārstēšanai, redzes uzlabošanai. Ajūrvēdas melnais sāls ir ieteicams katrā mājas aptieciņā.

Pret galvassāpēm, ko izraisa sinusīts, sajauciet pusi tējkarotes melnā sāls ar pusglāzi silta ūdens un pievienojiet 5 pilienus katrā deguna nāsī.

Dehidratācijas gadījumā izdzeriet glāzi ūdens ar šķipsniņu melnās sāls un pusi tējkarotes citrona sulas.

Kakla sāpju gadījumā palīdz skalošana ar pustējkaroti melnās sāls, tējkaroti kurkumas un vienu glāzi karsta ūdens.

Sastāvdaļas: melnais sāls, haritaki sēklas.

Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt istabas temperatūrā, neatverot. Pēc atvēršanas uzglabāt cieši noslēgtā traukā sausā vietā, prom no tiešiem saules stariem.

Izcelsmes valsts: ES/ārpus ES

Neto svars: 150 g

Izlietot līdz: skatīties uz iepakojuma

Ražotājs: Govinda Natur GmbH, Vācija

Vata došas ietekme
Mažina
Pita dosha iedarbība
Didina
Kapha dosha ietekme
Didina
Izcelsmes valsts:
ES
ne ES
Ražošanas valsts:
Vokietija
Svars/Daudzums:
150 g
Ayurmarket iesaka
Visi produkti
Pašlaik mums nav
1995 €
Pašlaik mums nav
  • Jaunums
Pašlaik mums nav