Man ļoti garšo krēma cepumi, kēksiņi, smalkmaizītes. Ja tajā ir biezpiens, es vienmēr izmēģināšu šo recepti.
- Sastāvdaļas:
sastāvdaļas: 3 olas 2 ēdamkarotes cukura 100 g miltu
80 g pilngraudu miltu 250 g biezpiena 250 ml piena (govs vai augu) 1 tējkarote cepamā pulvera- 1 a.s. malts kanēlis
- 1/2 tējk.
vaniļas ekstrakta 80 g sviesta Šķipsniņa sāls - Norādījumi:
- 1. Sviestu izkausē un nedaudz atdzesē.
- 2. Ievietojiet olas.
- 3. Siera biezpienu saputo ar cukuru. Ielej sviestu, pienu un vaniļas ekstraktu un labi samaisa.
- 4. Pievieno olas biezpiena maisījumam.
- 5. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, sāli un kanēli.
- 6. Miltu maisījumu pievieno biezpiena un olu maisījumam un mīca mīklu.
7. Cep labi sakarsētā vafeļmašīnā. - 8. Pasniedz siltas ar ievārījumu, kļavu sīrupu vai citu iecienītu papildinājumu.
- Piezīmes:
- 1. Šo vafeļu var pagatavot bez olām. Pagatavojiet pusi receptes un izmantojiet 2 ēd.k. izmantojiet pusi olu un pusi olu akvafabai (saputojiet to līdz stingrai putai un uzmanīgi iemaisiet mīklā). Vai arī 1 ēd.k. 1 ēd.k. spāņu salvijas sēklu 3 ēd.k. siltā ūdenī un iemaisa mīklā.