Man ļoti garšo krēma cepumi, kēksiņi, smalkmaizītes. Ja tajā ir biezpiens, es vienmēr izmēģināšu šo recepti.

  • Sastāvdaļas:


  • sastāvdaļas: 3 olas 2 ēdamkarotes cukura 100 g miltu



  • 80 g pilngraudu miltu 250 g biezpiena 250 ml piena (govs vai augu) 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 a.s. malts kanēlis
  • 1/2 tējk.

    vaniļas ekstrakta 80 g sviesta Šķipsniņa sāls
  • Norādījumi:
  • 1. Sviestu izkausē un nedaudz atdzesē.
  • 2. Ievietojiet olas.
  • 3. Siera biezpienu saputo ar cukuru. Ielej sviestu, pienu un vaniļas ekstraktu un labi samaisa.
  • 4. Pievieno olas biezpiena maisījumam.
  • 5. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, sāli un kanēli.
  • 6. Miltu maisījumu pievieno biezpiena un olu maisījumam un mīca mīklu.
    7. Cep labi sakarsētā vafeļmašīnā.
  • 8. Pasniedz siltas ar ievārījumu, kļavu sīrupu vai citu iecienītu papildinājumu.

  • Piezīmes:
  • 1. Šo vafeļu var pagatavot bez olām. Pagatavojiet pusi receptes un izmantojiet 2 ēd.k. izmantojiet pusi olu un pusi olu akvafabai (saputojiet to līdz stingrai putai un uzmanīgi iemaisiet mīklā). Vai arī 1 ēd.k. 1 ēd.k. spāņu salvijas sēklu 3 ēd.k. siltā ūdenī un iemaisa mīklā.