Bioloģiski audzētu augļu biezenis ar amlu un garšaugiem.
"Govinda" Bioloģisko Chyavanprash tradicionāli gatavo Indijā pēc tūkstošiem gadu senas ajūrvēdas receptes.
Šis garšīgais bioloģiskais zāļu augļu biezenis ir pagatavots no svaigas amlas (Amalaki) augļu mīkstuma, gur (sabiezinātas dabiskas cukurniedru sulas) un dažādiem ajūrvēdas garšaugiem.
Chyavanprash gadsimtiem ilgi ir saglabājis īpašu nozīmi ajūrvēdā.
Indijā jau gadsimtiem ilgi tiek augstu vērtēts Chyavanprash. Ajūrvēdā tas ir uztura bagātinātājs. "Chyavanprash" ir garšīgs, maigi pikants biezenis no ghee (kausēta sviesta), kas bagātināts ar Amla (Amalaki), niedru cukuru, medu un dažādiem ajūrvēdas garšaugiem.
"Chyavanprash" piemīt īpašas līdzsvarojošas īpašības - tas ir nomierinošs un līdzsvarots uztura bagātinātājs visai ģimenei. Īpaši labvēlīgas īpašības ir dabīgais C vitamīns, kas ir ļoti koncentrēts Amla augļos, un atlasītie ajūrvēdas garšaugi. Tūkstošiem gadu pētītas un pārbaudītas dabiskās sastāvdaļas padara Chyavanprash ļoti piemērotu visu vecumu cilvēkiem.
Klasiskajā ajūrvēdas tradīcijā Chyavanprash pieder pie tā sauktajām rasajanām (vārds, kas sastāv no vārdiem Rasa un Ayana). Rasa kā organisma kustību šķidrums veidojas gremošanas laikā, un tai piemīt barojošas īpašības visiem audiem. Ājurvēdā izšķir šādus audus (Dathus): Rasa (plazma), Rakta (asinis), Mamsa (muskuļi), Medas (tauki), Asthi (kauli), Majja (kaulu smadzenes) un Shukra (nervu un reproduktīvie audi). .
Ayana nozīmē, ka Dhatus ir labi barots un vesels. Tāpēc rasajana ir patiesa svētība visam ķermenim.
"Chyavanprash" ir autentisks ajūrvēdas uztura bagātinātājs ar daudzām vēsturiskām atsaucēm un leģendām. Senākie avoti liecina, ka Chyavanprash aizsākumi meklējami vairāk nekā 3000 gadu pirms mūsu ēras. Saskaņā ar seno ajūrvēdas tekstu "Charak Samhita", kas ir pirmais un vecākais ajūrvēdas rakstu krājums, Chyavanprash var un vajag lietot katru dienu.
"Govinda" organisko Chyavanprash tradicionāli gatavo Indijā pēc tūkstošiem gadu senas ajūrvēdas receptes. Šis garšīgais bioloģiskais augu augļu biezenis ir pagatavots no svaigas amlas (Amalaki) augļu mīkstuma, gur (sabiezinātas dabiskas cukurniedru sulas) un dažādiem ajūrvēdas garšaugiem. Chyavanprash gadsimtiem ilgi ir saglabājis īpašu nozīmi ajūrvēdā.
Par sastāvdaļām:
Lielākajā daļā recepšu garšaugi tiek vārīti ūdenī un pēc tam žāvēts ekstrakts sajaukts ar medu. Pēc tam pulveri sasmalcina ar aromātiskajām garšvielām kardamonu, kanēli un krustnagliņām. Gatavais produkts ir līdzīgs cukura sīrupam, bet ar gardu un nedaudz pikantu garšu.
Ājurvēdas garšaugi un garšvielas tradicionāli tiek gatavoti saskaņā ar Sarangadhara Samhitha, kas ir viens no galvenajiem Ājurvēdas rakstiem.
Amalaki (Amla, lat. Emblica officinalis, Indijas ērkšķogas) ir viena no galvenajām sastāvdaļām kopā ar niedru cukuru un medu. Saskaņā ar senajiem ajūrvēdas tekstiem Amalaki ir bagātīgākais dabīgā C vitamīna avots, kas satur gandrīz visas sešas ajūrvēdas garšas, izņemot sāļo. Amalaki satur kalciju, fosforu, dzelzi, karotīnu, ogļhidrātus, tiamīnu, riboflavīnu un daudzas citas vielas. Daudzi zinātniski pamatoti pētījumi ir apstiprinājuši Amalaki pozitīvās īpašības.
Par augu nesējiem kalpo niedru jēlcukurs un medus. Turklāt saskaņā ar ajūrvēdas tekstiem niedru cukurs un medus piešķir saldu, atsvaidzinošu garšu. Chyavanprash bez cukura un medus nebūtu tādas pašas iedarbības.
Biežāk uzdotie jautājumi par Chyavanprash:
Vai Chyavanprash ir jāglabā ledusskapī?
Parasti tas nav jāglabā ledusskapī. Tomēr, ja to lietojat ilgāk nekā 4 nedēļas pēc pirmās atvēršanas, ieteicams to uzglabāt vēsumā.
Vai Chyavanprash var lietot ilgstoši bez pārtraukuma?
Tā kā Chyavanprash ir dabīgs uztura bagātinātājs, nevis zāles, to var (un vajadzētu) lietot katru dienu bez ierobežojumiem.
Kā un cik bieži var lietot Chyavanprash?
1-2 tējkarotes dienā, piemēram, kā uzkodu uz maizes vai grauzdiņa. Vai vienkārši sūkājot ar karoti. Labākai gremošanai ieteicams lietot kopā ar nedaudz (silta) piena.
"Govinda" bioloģiskā "Chyavanprash" ražošanas vieta atrodas netālu no Pune pilsētas Maharaštrā, Indijā. Zāļu eksperti sadarbojas ar vietējiem lauksaimniekiem, lai katru dienu iegūtu svaigas un piemērotas sastāvdaļas.
Vispirms garšvielas, garšaugi un amla augļi tiek sajaukti ar saulē kaltētu kristalizētu niedru cukuru ("gur" vai "goor"). Visus produktus samaļ un samaisa dzirnaviņas. Maisījumu kādu laiku viegli vāra, lai tas būtu izturīgs un viegli izkliedējams. Kad maisījums ir atdzisis, to iekar nātru drānā, lai notecētu. Pēc 24 stundām lieko sulu notecina, mīkstumu sajauc un beigās ielej koka mucās, kas izgatavotas no vislabākās mango koksnes.
Rezultātā iegūst vienmērīgu, garšīgu, skābeni saldskābu, zāļu aromāta augļu biezenis, ko var izmantot maizes uzziedei vai baudīt ar karoti (vislabāk 1-2 tējkarotes no rīta) ar siltu pienu.
Lietošana:
Lietošana: 1-2 tējkarotes dienā: pirms brokastīm un 15 minūtes pirms nākamās ēdienreizes (vai starp ēdienreizēm). Jūs varat arī izšķīdināt šo daudzumu siltā pienā vai pagatavot gardu sildošu dzērienu ar sojas vai rīsu pienu. Tas ir garšīgi uzziests uz grauzdiņiem. Lielisks tonizējošs līdzeklis bērniem (5-12 gadi) - puse tējkarotes pirms brokastīm. Bērniem ieteicams lietot 0,5 tējkarotes dienā.
Vislabāk to lietot no rīta, bet var lietot arī jebkurā citā dienas laikā, vēlams ar siltu pienu pirms gulētiešanas.
Sastāvs: Medus*, amla* (48,8 %), Utpala*, Draksha*, ghī*, sezama eļļa*, cukurniedru cukurs*, Sati*, ajūrvēdas garšaugi un garšvielas*.
* no kontrolētas bioloģiskās ražošanas
Uzturvērtība (100g): enerģētiskā vērtība 1280 kJ / 360 kcal, Tauki: 4g (no tiem piesātinātie 0,6g), ogļhidrāti: 66g (no tiem cukurs 61g), olbaltumvielas: 1,6g, sāls: 0,22g.
Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāšana: uzglabāt cieši noslēgtā traukā, tumšā, vēsā vietā. Pēc atvēršanas uzglabāt ledusskapī.
Izcelsmes valsts: Indija
Neto daudzums: 500 g
Derīguma termiņš: skatīt iepakojumu