Kulinārijas Matcha zaļā tēja, organiskā, amatnieku tēja, 50g
Kulinārijas matcha ir nedaudz zemāka matcha pakāpe nekā ceremoniālā matcha.
Tas parasti ir lētāks un ir paredzēts pievienošanai latteem, kokteiļiem, konditorejas izstrādājumiem un citām receptēm.
Kulinārijas kvalitātes matcha mēdz būt izteiktāka, mazāk smalka garša, kas sajaucas ar citām sastāvdaļām.
Matcha ir smalks pulveris, ko iegūst no zaļās tējas lapiņām. Tai ir koši smaragdzaļa krāsa un bagātīga augu garša. Tējas augi, no kuriem gatavo matcha, pēdējās nedēļas pirms novākšanas tiek ēnoti, tādējādi iegūstot tumši zaļas tējas lapas, kurās ir vairāk hlorofila, kofeīna un l-theanīna. Novāktās tējas lapas tiek tvaicētas, lai apturētu oksidēšanās procesu. Pēc tam tās samaļ smalkā pulverī ar akmentiņiem un iesaiņo pārdošanai.
Kulinārijas matcha ir mazliet zemākas kvalitātes matcha nekā ceremoniālā matcha. Tā parasti ir lētāka, un to paredzēts pievienot latte, kokteiļiem, konditorejas izstrādājumiem un citām receptēm. Kulinārijas matcha parasti ir ar izteiktāku, ne tik smalku garšu, kas var labāk sajaukties ar citām sastāvdaļām.
Lietošana un pagatavošana: 4 gramus tējas mērcē 200 ml ūdens 95ºC temperatūrā 5 līdz 10 minūtes.
Sastāvdaļas.