Kaltēti ķiploki pulverī piešķir ēdieniem lielisku aromātu un garšu. Piemērots visiem ēdieniem ar svaigiem ķiplokiem.
Garša: asa, rūgta, salda, savelkoša, sīva, sāļa.
Virsma: silta.
Vipaka: pikants.
Ietekme uz tridošām: V ↓ P ↑ K ↓
Ķiploku uzturvērtīgās un labvēlīgās īpašības ir saistītas ar to ārkārtīgi bagātīgo ķīmisko sastāvu. Tajos ir daudz mazāk ūdens (60-64 %) nekā citos dārzeņos un vairāk ogļhidrātu (vairāk nekā 20 %) un slāpekli saturošu vielu (aptuveni 7 %) nekā sīpolos. Šķiedrvielu saturs ir 0,7 %. Ķiploku sīpolu sausnas saturs ir 35-42 %, un tas ir saistīts ar augstu inulīna saturu (20-27 %), kas kuņģa skābju ietekmē pārvēršas cilvēka organismam vērtīgā cukurā fruktozē. Sīpoli satur arī 6-8 % neapstrādātu olbaltumvielu, 0,5 % reducējošo cukuru un aptuveni 5 % tauku.
Lietošana: kaltēti ķiploki pulverī piešķir ēdieniem gardu aromātu un garšu. Piemērots visiem ēdieniem ar svaigiem ķiplokiem.
Sastāvs: kaltēti ķiploki pulverī.
Alergēni: iepakots vidē, kas satur zemesriekstus, sezama sēklas, lipekli saturošus produktus, kviešus, piena pulveri, soju un sinepes.
Izcelsmes valsts: Indija
Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāt sausā, vēsā vietā
Neto saturs: 50 g
Derīguma termiņš: skatīt iepakojumu