Tā ir viena no senākajām un pazīstamākajām garšvielām, kas ir neaizstājama zupās, buljonos, sautējumos, sautējumos, mērcēs, kūpinātā gaļā, ceptos ēdienos, želejās un citur. Lauru lapas izmanto marināžu pagatavošanai un skābētu kāpostu marinēšanai.
Tā ir viena no senākajām un pazīstamākajām garšvielām, kas ir neaizstājama zupās, buljonos, sautējumos, sautējumos, mērcēs, kūpinātā gaļā, ceptos ēdienos, želejās un citur. Lauru lapas izmanto marināžu pagatavošanai un skābētu kāpostu marinēšanai.
Vai zinājāt, ka ...
* lauru lapas, ko pievieno miltu traukiem, atbaida graudaugu vaboles
* lauru lapas var likt rīsu vārītavās, lai tās smaržotu, kā arī piekārtus zariņus, lai atsvaidzinātu gaisu
* lauru lapu ievietošana skapjos, atvilktnēs u. c. efektīvi atbaida tarakānus
* no lauru lapām iegūto lauru eļļu izmanto kosmētikas rūpniecībā, lai ražotu apelsīnus un smaržas.
* lauru lapas izmanto, lai aromatizētu ūdeni, ar ko svētku laikā mazgā rokas
* latīņu valodas vārds "laurel" nozīmē lauru koks, lauru vainags, kā arī triumfs un uzvara; "nobilius" nozīmē slavens un cēls
Lauru lapas savulaik izmantoja arī sapņu realizēšanai.....
Uzraksti vēlējumu uz papīra lapiņas, salocīt lapiņu uz pusēm, pievienot 3 lauru lapas, atkal salocīt lapiņu uz pusēm un novietot maisiņu tumšā vietā; kad vēlējums piepildīsies, sadedzināt maisiņu ...
Sastāvs: lauru lapas 100 %.
Iepakojums: 10 g