Piešķir ēdienam brīnišķīgu, koksnes aromātu, īpaši piemērots detaļu, rīsu un dārzeņu ēdienu garšvielām. Tā ir galvenā sastāvdaļa karija maisījumos.
Šo garšvielu parasti iesaka vārītu rīsu garšvielām, to iesaka lietot arī zivju un gaļas ēdienu gatavošanā, var pat pievienot mērcēm dažādu salātu pildīšanai. Salātu mērcēs to vislabāk izmantot kā garšvielu maisījuma sastāvdaļu.
Rasa (garša): pikanta, rūgta, savelkoša
Virya (efekts): sasilšana
Vipaka (garša pēc sagremošanas): pikanta
Ietekme uz tridēšanu: М ↓ P ↑ K ↓
Pēc žāvēšanas tie tiek samalti. Pulverim ir patīkama muskusa smarža, bet asa garša, un tas jādod uzmanīgi. Kurkuma izcelsme ir Āzijā, bet to audzē arī Amerikā.
Šo garšvielu parasti iesaka vārītu rīsu garšvielām, to iesaka lietot arī zivju un gaļas ēdienu gatavošanā, var pat pievienot mērcēm dažādu salātu pildīšanai. Salātu mērcēs to vislabāk izmantot kā garšvielu maisījuma sastāvdaļu.
Daži šefpavāri un garšvielu pārdevēji iesaka kurkumu krāsot un aromatizēt makaronus. Lai gan garšviela ir pikanta, tās mazos daudzumos ēdienam ir pietiekami neitrāli, un, lietojot mērenībā, var iegūt diezgan maigu un smalku ēdiena garšu. Šai garšvielai nepieder neviena nacionālā virtuve, tāpēc ar to var eksperimentēt un meklēt jaunas un interesantas ēdienu garšas.
Sastāvs: smalkas nemaltas kurkuma saknes .
Alergēni : iepakots vidē, kur tiek uzglabāti zemesrieksti, sezama sēklas, glutēnu saturoši produkti, kvieši, piena pulveris, soja un sinepes.
Izcelsmes valsts: Indija
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā, vēsā vietā
Neto saturs: 100 g
Labākais pirms: apskatiet iepakojumu