Melnie pipari, iespējams, ir vispopulārākā garšviela pasaulē. Šiem melno piparu graudiņiem ir īpaši svaiga un pikanta garša. Tos var samalt un der arī ēdienu degustēšanai.
Rasa (garša): pikanta
Virya (efekts): sasilšana
Vipaka (garša pēc sagremošanas): pikanta
Ietekme uz tridēšanu: V ↓ P ↑ K ↓
Melnie pipari, iespējams, ir vispopulārākā garšviela pasaulē. Šiem melno piparu graudiņiem ir īpaši svaiga un pikanta garša. Tos var samalt un der arī ēdienu degustēšanai.
Sasmalciniet tos ar piparu dzirnaviņām vai pievienojiet traukus ar nemaltiem melnajiem pipariem.
Kāpjošā tropiskā auga Piper nigrum sēklas. Viena no pasaulē visplašāk izmantotajām garšvielām. Tas padara ēdienu pikantu un, tāpat kā citas pikantās garšvielas, atvieglo gremošanu.
Melnie pipari ir auglis, ko novāc negatavus un žāvē noteiktā temperatūrā. Šādos apstākļos zaļie pipari kļūst melni, tāpat kā tējas lapas, pakļaujoties fermentu iedarbībai.
Ja negatavus piparus ātri nosusina uz lielas uguns uz uguns, marinē sālījumā vai žāvē, rūgšanas process apstājas un paprika paliek zaļa. Zaļie pipari ir mazāk pikanti un aromātiskāki.
Gatavus sarkanos piparus nevar žāvēt kā melnos, jo tajos ir daudz cukura. Taču pēc vairāku dienu mērcēšanas ūdenī mehāniski noloba augļu virsējo kārtu, bet pārējo nosusina. Tādējādi baltie pipari nesastāv tikai no augļiem, bet tikai no sēklām (nucleolus), krēmbaltā krāsā, ļoti asi un mazāk aromātiski nekā melnie.
Sastāvdaļas: melnie piparu graudi.
Alergēni : iepakots vidē, kur tiek uzglabāti zemesrieksti, sezama sēklas, glutēnu saturoši produkti, kvieši, piena pulveris, soja un sinepes.
Izcelsmes valsts: Indija
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā, vēsā vietā
Neto saturs: 100 g
Labākais pirms: apskatiet iepakojumu