Sezama sēklas ir lielisks kalcija, magnija, olbaltumvielu un šķiedrvielu avots. Izmanto ceptiem izstrādājumiem, cepumiem, putrām, smērējamiem vai iesaiņojumiem, kā smidzinājumu sāļiem vai saldiem konditorejas izstrādājumiem. Var pagatavot mērces, sezama pienu, pievienot salātiem vai salātu mērcēm.
Garša: salda.
Virija: Sildīšana.
Vipakf: salds.
Ietekme uz tridošu: М ↓ P ↑ K ↑
Sezamu galvenokārt audzē eļļas bagāto sēklu dēļ. Riekstu bagātīgās garšas dēļ ēdiena gatavošanā tiek izmantotas mazas, gaišas krēmveida sezama sēklas (lai gan karsē un bojā polinepiesātinātos taukus). Sezama sēklas dažkārt pievieno maizei, tostarp rullīšiem un burgeru virsmām. Sezama sēklas pievieno arī cepamajiem krekeriem.
No sezama sēklām Tuvo Austrumu un Indijas konditorejas rūpniecībā var pagatavot pastu, ko sauc par tahini vai halva. Indijā, Tuvajos Austrumos un Austrumāzijā populāros saldumus gatavo no sezama sēklām, kas sajauktas ar medu vai sīrupu, cep Grieķijā un sauc par pasteļiem.
Sezama eļļu izmanto masāžai un ķermeņa kopšanai senajā Indijas ājurvēdas masāžas sistēmā. Un nesenie pētījumi ir parādījuši tā augsto efektivitāti hipertensijas gadījumā.
Izlobītās sēklas ir gandrīz baltas bez tumšas mizas. Grauzdēti brūni. Tā maigā riekstu garša, kas īpaši pastiprinās pēc dažu minūšu sēklu grauzdēšanas.
Lietošana: Nav piemērots lietošanai cilvēkiem ar alerģiju pret sēklām vai riekstiem.
Sastāvdaļas: baltās sezama sēklas.
Alergēni : iepakots vidē, kur tiek uzglabāti zemesrieksti, sezama sēklas, lipekli saturoši produkti, kvieši, piena pulveris, soja un sinepes.
Izcelsmes valsts: Indija
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā, vēsā vietā
Neto saturs: 100 g
Labākais pirms: apskatiet iepakojumu