Šarkara ir unikāls ājurvēdas cukurs, ko tradicionāli ražo Indijā. Tā kvalitāte un saderības īpašības padara šo cukuru ļoti unikālu.
Ājurvēdā ir aprakstīti ļoti daudzi cukura veidi, bet Šarkaras cukurs tiek uzskatīts par visvērtīgāko no visiem. Rekristalizācijas process nodrošina īpaši augstu cukura tīrību.
Šarkara ir ļoti unikāls ājurvēdas cukurs, kas tiek ražots, izmantojot sarežģītas metodes mazās rūpnīcās Indijā ar ājurvēdas konsultantu Dr. Kirita Pandja un doktors Preraks Šahs.
Šarkara ir ļoti maiga un tai piemīt harmonizējošas īpašības. Tas ir izgatavots pēc īpašas receptes un nav balināts, tāpēc tam ir gaiši pelēka krāsa un gandrīz neitrāla pH vērtība.
Ājurvēda apraksta daudzus cukura veidus. Šarkara tiek uzskatīta par visvērtīgāko sugu. Intensīvais pārkristalizācijas process nodrošina izcilu cukura tīrību.
Šarkara ir unikāls ājurvēdas cukurs, kas īpaši ražots Indijā. Tas tiek ražots sarežģītā procesā mazās rūpnīcās ājurvēdas padomnieku Dr. Kirit Pandia un Dr. Prerak Shah uzraudzībā. Ražošanas process cēlies gan no klasiskajiem ājurvēdas tekstiem, gan no Vaidiju (Ājurvēdas ārstu) ģimenes mūsdienu tradīcijām. Šim karaliskajam cukuram ir īpašas īpašības tikai tad, ja tiek stingri ievērotas noteiktās ražošanas vadlīnijas.
Šarkara ir ļoti maiga un tai ir harmonizējoša iedarbība saskaņā ar ājurvēdu. Skābi veidojošās niedru cukura daļas galvenokārt atrodas auga stublājā un saknēs. Attīrīšana un lēns pārkristalizācijas process izvada šos toksīnus. Ražošanas laikā tiek zaudēta apmēram 1/3 tilpuma. Gaiši dzeltenie, nevienmērīgie kristāli, kas palikuši pēc kristalizācijas, tiek žāvēti karstajā Indijas vasaras saulē. Šis process nobriest un dod ājurvēdai spēku. Visbeidzot to saberž mazos gabaliņos un sasmalcina pulverī.
Rafinēšanas beigās parasto cukuru parasti balina ar sērskābi, kas iznīcina visas ājurvēdas īpašības. Patiess klasiskais ājurvēdas Šarkaras ājurvēdas cukurs netiek apstrādāts šādā veidā. Tas ir redzams gaiši pelēkā krāsā. Tam ir gandrīz neitrāls pH līmenis.
Sastāvdaļas: niedru cukura, garšvielu un garšaugu maisījums
Uzturvērtības informācija uz 100 g:
Enerģija: 1680 kj / 401 kcal
Tauki: 0 g
no tiem piesātinātās taukskābes: 0 g
tai skaitā polinepiesātinātās taukskābes: 0 g
Ogļhidrāti: 100 g
no tiem cukurs: 100 g
Olbaltumvielas: 0 g
Sāls: 0 g
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā un aizsargātā no gaismas.
Izcelsme: lauksaimniecība ārpus ES (Indija)
Ražotājs: AMLA Natur Vertriebs GmbH, Vācija