Karela (botāniskais nosaukums: Momordica charantia) ir dārzenis, kas Āzijas tirgos bieži tiek piedāvāts svaigā veidā un izskatās pēc marinētiem gurķiem ar raupju virsmu. Karela garša ir diezgan rūgta, par ko liecina jau citi tās nosaukumi, piemēram, rūgtā melone vai rūgtais ķirbis.
Karela (botāniskais nosaukums: Momordica charantia) ir dārzenis, kas Āzijas tirgos bieži tiek piedāvāts svaigā veidā un izskatās pēc marinētiem gurķiem ar raupju virsmu. Karelas garša ir diezgan rūgta, par ko liecina jau citi tās nosaukumi, piemēram, rūgtā melone vai rūgtais ķirbis.
Indijā Karela ir daudzu recepšu un ēdienu pamatā, un to bieži iesaka ēst vismaz divas reizes mēnesī. Iespējams, tas ir arī tāpēc, ka Karela ar savu rūgto garšu ir veselīgs pretpunkts (ne tikai Indijā) ļoti izplatītajiem un plaši patērētajiem saldajiem ēdieniem.
Ietekme uz Doshas: samazina traucēto Kapha
Rasa (garša): rūgta, pikanta
Guna (raksturīga): viegla, sausa
Vipaka (gremošanas garša): asa
Virja (efekts): sasilšana
Īpaši tīra, laboratorijā pārbaudīta kvalitāte! Ar kvalitātes zīmogu "BDIH kontrolēts tests smagajiem metāliem". No kontrolētas bioloģiskās audzēšanas
Pagatavošana/lietošana: Siltā ūdenī samaisīt apmēram 3 g pulvera (ar tējkaroti) un izdzert.
Papildinformācija: Nimi Ayurveda organiskie pulveri ir izgatavoti no augu daļām, kas identificētas ājurvēdas tekstos, un tiek apstrādāti un ražoti saskaņā ar ājurvēdas vadlīnijām.
Sastāvdaļas: Karela* (Momordica charantia)
* No kontrolētas bioloģiskās audzēšanas
Neto daudzums : 100g malta pulvera
Uzglabāšanas nosacījumi: uzglabāt vēsā un sausā vietā, sargāt no saules gaismas
Izcelsme: lauksaimniecība ārpus ES (Indija)
Ražotājs: AHG Ayurveda Handels GmbH, Vācija
Vokietija
- −-40%