Šīs burkānu vafeles ir tik aromātiskas un gardas, ka es tās pielīdzinu karaliskām brokastīm.
Burkānu vietā var izmantot ķirbi vai saldos kartupeļus. Un tās var pasniegt ar dažādiem piedevām - ar krējuma sieru un sālītu lasi, ar ceptu olu un dārzeņiem, ar fetas sieru un bietēm.

Sastāvdaļas:
200 g burkānu
2 olas
1 apelsīns
4 ēdamk. pilngraudu kviešu milti
30 g cietā siera
2 ēd.k. olīveļļas
2 ķiploka daiviņas
1/4 tējk. malts koriandrs
1/4 tējk. maltas kurkumas
2 timiāna zariņi
Sāls un melnie pipari pēc garšas

Norādījumi:
1. Sagrieziet burkānus 1 cm biezās šķēlītēs un ievietojiet cepamajā plānā. Pārlejiet tos ar apelsīnu sulu un olīveļļu, pievienojiet apelsīna miziņu un timiāna zariņus. Cept 50 minūtes 190 grādos C temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī.
2. Atdzesēt burkānus un saberzt tos virtuves kombainā kopā ar olām un ķiplokiem. Iejauc miltus, rīvētu sieru un garšvielas.
3. Cep vafeles labi sakarsētā vafeļmašīnā.
4. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.