Ierakstiet šīs lietas gada darbu sarakstā un redzēsiet, kā to veikšana uzlabos jūsu fizisko un garīgo veselību.

* Ēdiet pārtiku ar augstu prānas līmeni. Mūsu garastāvoklis ir atkarīgs no tā, ko mēs ēdam. Pārliecinieties, ka jūsu pārtikā ir pietiekami daudz dzīvības enerģijas, un paņemiet organiskus augļus un dārzeņus, svaigus piena produktus, mērcētas sēklas un riekstus.

* Novērst stresu. Augsts stresa līmenis ir daudzu slimību cēlonis. Lai samazinātu vai novērstu to savā dzīvē, ieviesiet noteikumu sākt un beigt dienu ar meditācijas praksi. Meditācija ir zinātniski pierādīts veids, kā cīnīties pret stresu un tā sekām.

* Iztīriet savus enerģijas kanālus. Ja elpošanas prakses laikā jūtat reiboni, tā ir droša zīme, ka jūsu mentālie kanāli ir bloķēti ar amu (toksīniem). Iespējams, būtu vērts veikt pančakarmas kursu vai, piemēram, nedēļu ievērot zaļo diētu. Vēl viens veids, kā attīrīt bloķētos kanālus, ir dienas laikā dzert ūdeni ar fenheli un baziliku.

* Raugieties uz to no gaišās puses. Visam dzīvē ir gaišā un tumšā puse, bet efekts, ko jūs gūsiet, ir atkarīgs tikai no tā, no kuras puses jūs skatīsieties uz notiekošo.

* Attīstiet sava prāta spēku. Tas, kas dažiem cilvēkiem ir problēma, citiem ir aizraujošs uzdevums. Saskaņā ar Ājurvēdu gē sviesta, organiskā piena un valriekstu lietošana uzturā palielina dhi (spēju mācīties), dhriti (spēju atcerēties) un smriti (spēju atgūt).

* Palēniniet ikdienas skrējienu. Pastāvīga steiga ir Vata došas nelīdzsvarotības pazīme: šajā gadījumā Ājurvēda iesaka uz laiku atteikties no graudaugiem un salātiem un ēst siltus, gatavus ēdienus.

* Katru dienu iemācieties kaut ko jaunu. Pasaule ap mums sniedz mums mācības, no kurām mēs varam iemācīties kaut ko noderīgu. Attīsti šo īpašību, biežāk skatoties no malas un mācoties pamanīt svarīgas lietas sīkumos.

* Palutiniet sevi. Nomierinoša masāža, aromātiska zāļu vanna, veselīga un barojoša uzkoda - tas viss sagādā prieku un palīdz dziedināt gan ķermeni, gan dvēseli.

* Dariet kaut ko citu labā. Labiem darbiem nav vajadzīga nauda: varat pārlauzt savu skapi un uzdāvināt kādam drēbes, kuras vairs nēsājat, izcept cepumus, uzrakstīt vēstuli - sarakstu var turpināt un turpināt. Un svētlaimes sajūta, ko izjutīsiet šādos brīžos, uzreiz palielinās jūsu cojones (ķermeņa dzīvības spēku).

* Veiciniet veselīgus ieradumus. Tā vietā, lai sodītu sevi par novirzīšanos no mērķa, koncentrējieties uz kādu konkrētu ieradumu - piemēram, iet gulēt līdz pulksten 22.00 - un pamēģiniet to soli pa solim. Pārejiet uz nākamo mērķi tikai tad, kad esat beidzot izveidojis pirmo ieradumu un jūtat uz sevis pozitīvas pārmaiņas.